Loading...

We Are Killing Ourselves - The Road of Awareness

Gepost in Reviews door Mattijs van Buren op 26-10-2011

Tracklist

01. The Shape of Perfection (T.R.O.A.)
02. Ship of Fools
03. Dissonant Dark Dance
04. Drifting Beyond Reality
05. Extispicium
06. The Shadows Collapse Within
07. Coded Message of Death
08. The Sorcerer(The Blood of the Titan)
10. Intersected to a Close Premonition
11. Coronation of Existence

Als je vorige week aan mij zou vragen “noem eens een Portugese metal band”, en ook nog één die succes heeft… Dan moest ik je het antwoord verschuldigd blijven. Ik weet alleen dat ze in Portugal geldproblemen hebben. Het feit is dat de meeste Portugese metal bands vaak in hun eigen taal zingen en dus nooit veel verder komen dan hun eigen landsgrenzen. Terwijl het vaak wel goede bands zijn. Maar goed wij krijgen er weinig van mee.

We Are Killing Ourselves presenteert hun nieuwe album “The Road Of Awareness” dat op 31 juli dit jaar uitkwam op het label van Rastilho Records. Hun debuut album Deconstructive Essence dateert al weer van vier jaar terug. Op het eerste gehoor ging ik er van uit dat het hier ging om een Amerikaanse band maar toen ik de bio van W.A.K.O. las viel mijn mond open van verbazing. Een Portugese band die je bij je ballen grijpt en voorlopig niet van plan is het los te laten.

De muziek is te vergelijken met Lamb Of God meets Meshuggah. Alleen waar Meshuggah in doorgeslagen is weten de heren van W.A.K.O. de rem op het juiste moment aan te trekken. De nummers zitten zo complex divers en toch solide in elkaar dat ik eerst een paar keer goed naar het album moest luisteren. Maar toen het kwartje eenmaal viel ... viel ie ook gelijk goed!

Met het openingsnummer nummer The Shape of Perfection wordt de toon gezet, het nummer stampt uit je speakers. Loei strak maar wat mij vooral opvalt is dat het heel puur klinkt. Vette gitaar partijen, heerlijke drums afgetopt met brute vocalen. Favoriet zijn bij mij de nummers Dissonant Dark Dance en slotnummer Coronation of Existence. Met dit laatste nummer laten de heren van W.A.K.O. horen dat ze uit het goede hout gesneden zijn. Heerlijke opbouw met één van de beste gitaar riffs die ik ooit gehoord heb. Ik bespeurde zelfs een klein beetje Devin Townsend aan het eind. Wat wil een mens nog meer;-)

Het tien nummers rijke album is zeer goed geproduceerd en is gemixed en gemasterd door niemand minder dan Josh Wilbur (o.a. bekend van Chevelle, Staind, Puddle of Mud, Hatebreed and Lamb of God). Toch vreemd dat ik nog nooit eerder van deze band gehoord heb aangezien ze al een tijdje toerden door Europa met bands als Slayer en Megadeth.

We Are Killing Ourselves 'The Road Of Awareness' is een echte verrijking aan mijn platenkast, en mijn advies is dan ook: hou je van Meshuggah, Textures, Lamb Of God enz. ... Niet nadenken!! Gewoon bestellen.

Nuno Rodrigues - Vocals

João Pedro - Guitar

André Sobral - Guitar

André Landeck - Bass

Bruno Guilherme - Drums