Loading...

Doro - Merry Metal Xmas (feat. Onkel Tom Angelripper)

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-12-2011

Tracklist

01. Merry Metal Xmas
02. Merry Metal Xmas (5 Bierchen später Mix)

Voor diegenen die bij het horen van de naam Doro Pesch niet spontaan (kerst)belletjes gaan rinkelen is dit stukje niet bedoeld. Wie deze inmiddels 47 jarige Duitse legende nu nog niet kent, heeft denk ik ook geen behoefte meer aan een introductie van deze zangeres en haar imposante carrière. Vanaf 1983 maakte zij furore met Warlock, later onder eigen naam, met achterlating van een relevante reeks releases. Dat de zangeres vooral in haar thuisland immens populair is zal niet verbazen.

Momenteel is Doro bezig aan een nieuw album. Om daar even pauze van te nemen ontstond het idee van een speciale kerstsingle. De insteek was om de enige echte Heavy Metal Xmas anthem te creëren. Natuurlijk zijn er in de loop van de jaren al wel de nodige rock en metal kerstplaten verschenen, maar die waren haar niet true heavy metal genoeg. Vandaar deze eigen poging. Superlatieven schieten te kort om dit product aan te prijzen.

Met de hulp van de enige echte Duitse metal geinponem 'Onkel' Tom Angelripper (Sodom) is dan de kerstsingle Merry Metal X-mas in elkaar gesleuteld. Het nummer is precies wat je er van verwacht: een echte Duitse metal meedeiner, een soort kruising tussen heavy metal en het toegankelijke van Schlagermuziek. De zanglijn in het refrein en het 'Merry Metal X-mas' zijn uiteraard gemaakt om op mee te zingen. Met als belangrijkste element natuurlijk het zeer typerende stemgeluid van de Duitse metal queen zelve.

Graag had ik hier een clip bij gezien, om het geheel ook visueel te ondersteunen, maar die is (en komt?) er blijkbaar niet. Erg grappige gimmick is dat, naast digitale verschijningsvormen, er in beperkte oplage een fysieke single verschijnt in de kleur kerstboomgroen. En dan moet ik nog vermelden dat het enige echte metal kerst anthem er ook nog in een tweede versie op staat, en wel in een '5 Bierchen später Mix'. Lachen , gieren, brullen.

Duitsers en humor, het blijft een wonderlijke combinatie. Gelukkig ben ik er (ook na minimaal een biertje of 5) in geslaagd om zonder enige toepassing van grappig bedoelde stijlfiguren dit stukje in elkaar te zetten. Neem dit maar net zo serieus als de single zelf. Proost!