Loading...

Ample-Events maakt Blind Sight bekend als de hoofdact van DISEASE TOUR II

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 07-04-2009

EINDHOVEN/HEERLEN Maandag 6 April - DISEASE TOUR II laat in het najaar van 2009 de metal bands Blind Sight en Circle of Silence los op het Nederlandse clubcircuit met als doel zich te onderscheiden van de overvloed aan bands door middel van kwaliteit op muzikaal, commercieel en organisatorisch vlak. Daarnaast kunnen jonge en talentvolle bands zich bij DISEASE TOUR aanmelden als voorprogramma op diverse locaties.

Blind Sight is een van de grootste spelers in de hedendaagse metalscene van Nederland. Met haar volwassen sound en energieke live optredens werd de band in 2006 getekend door Gang Style Records (GSR)). Vervolgens bracht de band haar debuut ‘The Tenderstrike Salvation’ uit, welke zeer positief in de media ontvangen werd. Nederlands toonaangevende rock- en metal tijdschrift Aardschok noemde dit album een van de meest verfrissende en originele metal albums van het jaar. Begin 2007 bracht de band een videoclip uit van het nummer ‘ My Demise’ welke geregeld op MTV te zien was.

Door de jaren heen speelde Blind Sight met gerenommeerde namen als Machine Head, Hatebreed, Madball, Avenged Sevenfold en Caliban. Een van de hoogtepunten was wel hun optreden in de Heineken Music Hall voor 6000 bezoekers. Hier speelden ze samen met Slayer, Trivium en Mastodon. De band zal op 6 juni aanstaande op het Waldrock Festival spelen met onder andere Heaven and Hell (Black Sabbath), Kilswitch Engage en Motorhead.

DISEASE TOUR II

Blind Sight

Circle of Silence

Blind Sight [NL]