Loading...

Deus Mortem - Darknessence

Gepost in Reviews door Johnny Venema op 30-01-2012

Tracklist

01. Receiving The Impurity Of Jeh
02. The Knell

Voor me ligt Darknessence, voor zover ik kan zien is het de eerste release van de tweemansformatie Deus Mortem. Deze relatief nieuwe band is in 2008 begonnen, en levert nu hun eerste EP af. De EP bevat welgeteld twee nummers, waarvan de tweede track ook nog eens een cover is. Toch hoeft dit nog niet veel te zeggen, aangezien er wel degelijk ervaren muzikanten in de formatie zitten, waaronder Inferno (ook bekend van Behemoth, Azarath) die de drums en het gitaarwerk op zich neemt.

Openingsnummer Receiving the Impurity of Jeh zet zich meteen neer als een hard black metal nummer. Het geweld in deze plaat komt in de buurt van songs zoals Panzer Divison Marduk. De riff klinkt lekker, de drums zijn hard, snel, en strak, maar toch konden de overgangen in dit nummer wel wat beter afgewerkt worden. Op dit laatste kritiekpuntje na belooft deze compositie wel wat voor het aanstaande album, dat er in maart zou moeten komen.

Tweede track op deze EP is The Knell, een cover van het Japanse Sigh. Dit nummer is een iets rustiger black metal nummer, met duidelijke shoegaze/avantgarde invloeden. Al met al een prima cover, maar het voegt niet veel toe aan dit geheel. De enige toegevoegde waarde die ik me kan indenken, is dat dit nummer erop wijst dat er een redelijk afwisselend album zou kunnen volgen.

De productie van deze EP laat niets te wensen over, en het geheel klinkt prima voor dit genre. Al met al is het een leuke EP voor de liefhebbers, de opener belooft wat voor de toekomst, maar met maar twee tracks is hij wel wat aan de korte kant.