Loading...

Nederlandse metalband Blind Sight op tour in China

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 14-04-2009

De Nederlandse metalband Blind Sight is uitgenodigd voor een tournee door China. Eind april/begin mei zal de Brabants/Limburgse band o.a. Peking en Zhenjiang aandoen voor een aantal 'Kennismakingen met Metal' - een uitzonderlijke gelegenheid gezien China's nog altijd conservatieve houding tegenover westerse muziek.

Nadat de band een spetterende show had gegeven in het voorprogramma van Slayer in de Heineken Music Hall en een bevestiging voor het Friese metalfestival Waldrock, kregen de Chinezen lucht van deze band wat resulteerde in deze uitnodiging.

Dit verzoek heeft dan ook heel wat voeten in de aarde gehad. De band is door de Chinese autoriteiten zorgvuldig gescreend waarbij een deel van het repertoire niet door de censuur is gekomen. Begrijpelijk aangezien de teksten van Blind Sight doorgaans niet over vaderlandsliefde, donzige konijntjes en andere in China favoriete onderwerpen gaan. Een aantal aanpassingen, censuur-rondes en subsidieaanvragen later is de uitnodiging dan toch een feit. Naast twee shows op het grote MIDI-festival toont het Chinese 'clubcircuit' ook interesse in deze exotische act uit het Hollandse Boerenland.

Blind Sight is momenteel de opnames voor hun tweede cd ‘March of the Clowns’ aan het afronden in de Tomster project studios in Zuid-Limburg.

http://www.blindsight.nl

Blind Sight [NL]