Loading...

Burning Point - The Ignitor

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 05-05-2012

Tracklist

01. Eternal Flame
02. In The Fire's Of Myself - Made Hell
03. In The Night
04. The Ignitor
05. Silent Scream
06. Heaven Is Hell
07. Loosing Sleep
08. Demon Inside Of You
09. Everdream
10. Lost Tribe
11. Holier Than Thou

Burning Point’s vijfde vurige album is getiteld The Ignitor, en blijkt van horen zeggen al het goeds in zich te hebben van wat de Finse heren tot nu toe hebben geproduceerd. Vurig is het goeie woord voor hun muziek. Goeie heavy/power metal met helaas wat te geforceerde vocalen, maar ach, het hoort er nou eenmaal bij.

Eternal Flame is een goeie ouwe power knaller met een catchy refrein en flinke dubbelbasdrums onder zeer fijne gitaarsolo’s. Het tweede nummer is getiteld In the Fire’s of Myself – Made Hell en klinkt af en toe wat vlak maar de meerdere vocalen in het refrein en de diep klinkende gitaren en uitmuntende solo’s maken een boel goed. Na een open einde gaan we naadloos over naar In The Night. Mid-tempo, lekkere melodie maar een beetje te standaard om er echt tussenuit te springen.

Titelsong The Ignitor is een goeie ‘vuisten in de lucht en springen maar’ nummer met een lekker 80’s sfeertje en een tikje Alice Cooper achtige freakyness. Deze zal het live zeer goed doen. Silent Scream is een tikkie traag en de basgitaar is hier af en toe zeer aanwezig. Heaven is Hell gaat er gelukkig weer vol tegenaan en op een of andere manier klinkt het stemgeluid van Pete Ahonen hier wat vreemd, maar prettig genoeg wat minder geforceerd. Goed afwisselend nummer en een van de betere op dit album.

Loosing Sleep klinkt aardig upbeat en relaxed met een paar goeie vocale uithalen hier en daar en fijne denderende drums door het laatste refrein. Demon Inside of You heeft een soort intermezzo gevoel. Als een soort brug tussen twee nummers, al ligt dat meer aan het wat ingehouden refrein dan aan de coupletten.

Het standaard geluid dat me de hele tijd al een beetje irriteert aan dit album is nog lang niet weg met Everdream. Lost Tribe is met z’n vele ge-oo-ooh een fijne meezinger met een prettig relaxed sfeertje. We sluiten af met Holier than Thou, dat terug gaat naar het pittige werk dat we in het begin van het album hoorden, en haalt de sleur er een beetje af, terwijl Burning Point alles uit de kast trekt voor deze finale.... Hier en daar een episch tintje en veel snelheid.

Al met al geen slecht album voor het genre, en het zal zeker in de smaak vallen bij oldskool fans. Maar ietsje meer variatie mag er wel in zitten om de luisteraar bij de les te houden.

Pete Ahonen - Vocals & Guitars

Pekka Kolivuori - Guitars

Jukka Jokikokko - Bass

Jussi Ontero - Drums