Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

BlackLodge - MachinatioN

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 03-07-2012

Tracklist

01. TridenT
02. NeutroN ShivA [Sun, Walk with Me!]
03. Neo.Black.Magic
04. Industrial Temple MysticA
05. Antichrist Ex Machina
06. Order of the Baphomet
07. Empire's Hymn
08. All Seeing Eye
09. Culto al Sol [SolarKult]
10. The Other Side

Input: Chemische waanzin, Output: Industrial Black Metal. Hoe kun je nog beknopter op een presenteerblaadje aangereikt krijgen wat er op het menu staat. Heeft de band reeds in het verleden een tour gedaan met Horna en Vorkreist (waarin Saint Vincent tevens de vocalen doet) en een split-album met Abigor gedeeld, is anno 2012 het vierde album een geboren feit. MachinatioN belooft minder experimenteel en lawaai georiënteerd te zijn dan diens voorganger.

De plaat gaat van het eerste moment als een razende los en de drumbeats weten van geen ophouden. Het is een duidelijk mix van extreme metal en vooral hardcore (house) muziek wat er te horen valt. Onder de laag beats en bliepjes hoor je wel degelijk goede riffs die alleen weinig tot hun recht komen in deze vorm. Verspreid over de nummers zijn er best goede gitaarideeën te horen en snelle black metal akkoorden, maar dan moet je ook echt open staan voor het gestamp wat er omheen hangt.

Persoonlijk brengt de muziek me eerder hoofdpijn dan dat het als genietbaar omschreven kan worden. De liefhebber heeft daar natuurlijk terecht maling aan en waarschijnlijk is het album door die doelgroep inmiddels ook al gretig omarmd. Je hoort dat er tijd en moeite in dit product is gestoken en daar valt ook zeker niets op af te dingen.

Ooit het gevoel gehad op een houseparty te staan waar de bas uit de speakers knalt terwijl metalheads om je heen headbangen en dansen tegelijk? Nou, Blacklodge zou zomaar eens die voetjes van de vloer kunnen krijgen.

Saint Vincent - vocals, guitar, beats

Acid Jess - bass

Narcotic - guitar