Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Seth - Les Blessures de l’Ame

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 05-07-2012

Tracklist

01. La Quintessence du Mal
02. Hymne au Vampire (Acte I)
03. Hymne au Vampire (Acte II) … Vers une Nouvelle Ere
04. Le Cercle de la Renaissance
05. Les Silences d’Outre-Tombe
06. Dans les Yeux du Serpent…
07. ...A la Mémoire de nos Frères
08. Les Sévices de la Peste (Bonus)
09. Corpus et Anima (Bonus)

Terwijl meerdere genre-genoten in de midden jaren negentig losbraken met ijzige melodische black metal met sfeervol geplaatste synths, werd Frankrijk in 1998 verrijkt met het debuutalbum van Seth. Het gegeven dat het vandaag de dag redelijk zeldzaam is om een exemplaar in handen te krijgen, heeft Season Of Mist op het idee gebracht om een gelimiteerde re-release op zowel compact disc als vinyl uit te brengen.

Als liefhebber van bovengenoemd subgenre is het absoluut een aanwinst om je collectie hiermee uit te breiden. Je krijgt razendsnel gitaar- en drumwerk met plaats voor langzame stukken, akoestisch gitaarwerk en sfeervolle synths, om het geheel qua sfeer nog even een extra boost te geven. Daarnaast schuilt er achter de muziek een concept over vampirisme. Om het uiterste uit de teksten te halen dient je Franse kennis wel iets verder te gaan dan ‘jeu de boules’ en ‘baguette’ want alle teksten zijn Franstalig.

De re-release geniet geheel nieuw artwork en heeft de toevoeging van twee bonus-tracks waarvan één al te vinden was op het derde album l’Excellence. Gaaf werk om het stof van dit album te blazen, het weer nieuw leven te geven om het zodoende weer opnieuw onder de aandacht te brengen. Als deze record al een plekje in je platenkast heeft bemachtigd dan lijkt de aanschaf van deze editie me wel een beetje overbodig.

Als er een groots euro-visie-melodic-black-metalalbum-festival in 1998 was geweest dan wist ik het wel. La France, neuf points!

Heimoth - Guitar, Keys

Alsvid - Drums

Black Messiah - Vocals

Cyriex - Guitar

Helldryk - Bass