Loading...

Doro - Love's Gone To Hell

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-04-2016

Tracklist

01. Love's Gone To Hell (Radio Version)
02. Love's Gone To Hell (Single Version)
03. It Still Hurts (ft. Lemmy)
04. Rock Till Death (Live, ft. Hansi Kürsch)
05. Save My Soul (Live)
06. Love's Gone To Hell (Original Demo Version)

Onze lieftallige buurvrouw Doro hobbelt ook weer aardig wat jaartjes mee in de internationale heavy metal-scene, en heeft geen nadere introductie nodig denk ik zo. Na in de jaren '80 Warlock te hebben aangevoerd maakt de dame al decennia lang platen onder eigen naam. Er schijnt weer een nieuw album aan te komen, en om dat alvast onder de aanbracht te brengen is een eerste track, Love's Gone To Hell, alvast op single uitgebracht. In diverse uitvoeringen is deze al sinds 1 april - geen grap helaas - verkrijgbaar.

De versie die ons is toebedeeld betreft de zestrack EP. Waarvan de helft is bestemd voor drie 'verschillende' versies van Love's Gone To Hell. Dit is een uit duizenden herkenbare, typische Doro-ballad, zoals ze er in haar loopbaan al zoveel gemaakt heeft. Weliswaar ingevuld met veel piano, keyboards en strijkers, maar ik moet eerlijk zeggen dat de gitaarriffs en -loopjes er toch best mogen wezen. De ballads die Doro in de loop der jaren heeft vervaardigd zijn niet altijd even succesvol of een lust voor het oor geweest, maar ik vind deze best lekker klinken. Ook haar stem mag er nog altijd best wezen. Maar ja, om dat nummer dan maar meteen drie keer te laten horen is me wat te veel van het goede.

Wat we daarnaast ook nog te horen krijgen op deze EP is het duet dat de zangeres met wijlen Lemmy opnam, met de wel zeer toepasselijke titel It Stil Hurts. Het lijkt me geen toeval dat dit nummer juist nu hier opduikt, het is oorspronkelijk afkomstig van het laatst verschenen studio-album Raise Your Fist uit 2012. Opvallend is natuurlijk de zeer subtiele vocale bijdrage van Lemmy op deze ballad, die hier bijna onherkenbaar gevoelig klinkt.

Vervolgens is het de beurt aan twee live-tracks, altijd leuk voor de fans natuurlijk. Rock Till Death (ook van Raise Your Fist) is een lekkere heavy metal meestamper en -bruller, van het soort waar Duitse (power) metalbands een soort van patent op hebben. Hansi Kürsch (Blind Guardian) mag hier ook een potje meebrullen, dus ga maar na. Met Save My Soul gaan we wat verder terug in de tijd, deze is afkomstig van Force Majeure uit 1989, inderdaad het solodebuut van Doro onder eigen naam. Opvallend hoe weinig haar muziek veranderd is in bijna dertig jaar....

Met deze single/EP, en naar ik verwacht ook op de aanstaande jubileum-liveregistratie 'Strong and Proud - 30 Years of Rock and Metal' laat de bijna 52-jarige zangeres horen dat ze nog altijd meetelt. Ok, ik vond Warlock indertijd beter: een klassieker als Earthshaker Rock heeft ze nooit weten te evenaren. Ze moest het vooral hebben van de ballads, maar doe mij maar die ruige chick van toen! Toch denk ik dat menig oudere metal-liefhebber nog wel een zwak heeft voor mevrouw Pesch.

Doro Pesch - Vocals

Johnny Dee - Drums

Luca Princiotta - Guitar, Keyboards

Nick Douglas - Bass

Bas Maas - Guitars

Harrison Young - Keyboards