Loading...

Hammer King - King Is Rising

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-11-2016

Tracklist

01. King Is Rising
02. Last Hellriders
03. For God And The King
04. Warrior's Reign
05. Reichshammer
06. Kingbrother
07. Battle Gorse
08. Kill The Messenger
09. The Hammer Is The King
10. Viva 'La King
11. Battalions Of War
12. Eternal Tower Of Woe

Haha, heb ik mij ten tijde van mijn vorige bespreking van de band Hammer King (debuutalbum Kingdom Of The Hammer King, 2015) toch mooi beet laten nemen door de band en z'n promotie-apparaat. Hammer King is dus helemaal niet afkomstig uit het zonnige, Franse Saint-Tropez, maar is net zoals zo veel hedendaagse power metalbands 'gewoon' afkomstig uit Duitsland. Nu dat is opgehelderd, en ik met het schaamrood op de kaken het land van herkomst hier op de site heb gewijzigd, kan ik gaan luisteren naar het tweede album van de band: King Is Rising.

En dan blijkt dat met de hierboven genoemde vergissing wel het belangrijkste verschil met het eerste album genoemd is. Want deze tweede gaat naadloos door waar de band met het debuutalbum ophield. Dat betekent dat we opnieuw heavy of power metal van het meest oubollige soort voorgeschoteld krijgen, dat alle herkenbare en voorspelbare ingrediënten bevat. Vanaf opener en titelnummer King Is Rising is het al gelijk het hoge whohoho-gehalte dat de kop opsteekt, samen met de swingende ritmes, de subtiele bas- en gitaarloopjes en de cleane zang met uithalen. Luister ook eens naar een nummer als Kill The Messenger, en het betere live-gevoel is niet te vermijden.

Hoogtepunten zou ik niet kunnen benoemen, dieptepunten evenmin. Het tempo wordt er over het algemeen lekker in gehouden, misschien is dat een verschilletje met de voorganger. Nummers als For God And King, Battle Gorse en het krachtige Battalions Of War springen er daardoor net wat meer uit, zonder dat de band nou opeens tot grote hoogten stijgt hoor. Deze muziek blijft middelmaat troef, al zal de melodieuze heavy metal menig festivalweide kunnen sieren. Samen met de strijdbare vuist-in-de-lucht-teksten is dit het recept voor elke, al dan niet aangeschoten, metal-feestvierder.

Kun je geen genoeg krijgen van bands als HammerFall (uiteraard) of Powerwolf, dan is Hammer King je ongetwijfeld op het lijf geschreven. Rest me alleen nog te zeggen dat de productie naar mijn mening wat power ontbeert; dat had wel wat krachtiger gemogen, geheel ingedachte de term power metal.

Titan Fox V - Vocals, Guitar

Gino Wilde - Guitar, Vocals

K.K. Basement - Bass, Vocals

Dolph Aidan Macallan - Drums, Vocals