Loading...

Arkona - Vozrozhdenie

Gepost in Reviews door Daphne Franse op 15-12-2016

Tracklist

01. Kolyada
02. Maslenitsa
03. Kdomu-Svaroga
04. Chernye-vorony
05. Vozrozhdenie
06. Rus
07. Brate-slavyane
08. Solntsevorot
09. Pod-mechami
10. Po-zverinym-tropam
11. Zalozhny
12. Zov-predkov

Arkona ken ik heel goed. Ik heb ze al zeker drie of vier keer live gezien. Live is deze band een feestje met veel drank en vreemde, maar leuke volksdansjes. Ik ben ze ook een keer backstage tegen gekomen tijdens Metal Female Voices Fest in België toen ik met wat vrienden vip kaarten had weten te bemachtigen. We hebben toen rustig met brulboei Masha kunnen praten over hoe geweldig we haar stem vinden, en ze was erg aardig. En ben ook nog met haar op de foto geweest. Maar goed, nu naar Vozrozhdenie.

Ik gok dat ik dit album al op spotify heb staan, daar ik overduidelijk nogal fan ben van Arkona. Dit album is oorspronkelijk in 2004 uitgebracht. Voor deze gelegenheid is het album opnieuw opgenomen, en je hoort terug dat ze hun roots niet vergeten zijn. De cover is het zelfde gebleven en ziet er nog altijd heel mooi uit.

Mijn Russisch is natuurlijk veel te slecht om te begrijpen of suggereren waar de tekst over gaat. Maar gelukkig heb ik een redelijke vertaling gevonden in het Engels. De titel betekent volgens de ene site overwinning en de volgens de officiële site van Arkona zelf 'rebirth', wedergeboorte dus.

Ik vind het lastig een favoriet te kiezen; het hele album vind ik erg mooi. Vooral het nummer Rus vind ik erg mooi; het gaat over het oude Rusland, de val en victorie en de oude Russische goden. Solntsevorot vind ik erg vrolijk, deze tovert een grote lach op mijn gezicht, en ik krijg zin om te dansen ervan. Ok, ik mag dan wel fan zijn, maar ik ben erg blij met deze nieuwe versie van het debuutalbum!

Masha 'Scream' Arkhipova - zang, percussie

Sergei 'Lazar' Atrashkevic - gitaren, diverse snaarinstrumenten, zang

Ruslan 'Kniaz' - bas, zang

Andrey Ischenko - drums

Vladimir 'Volk' Reshetnikov - diverse fluiten, doedelzak, zang