Loading...

Black Mirrors - Funky Queen

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 22-03-2017

Tracklist

01. Funky Queen
02. Kick Out the Jam (MC 5 cover)
03. The Mess
04. Canard Vengeur Masqué

Een Belgische rockband die Anouk, Nirvana, Janis Joplin, Queens Of The Stone Age en Jack White in de blender werpt en er feilloos mee wegkomt. De charismatische frontdame Marcella Di Troia legt de lat wel erg hoog en leidt haar gezelschap met enig gemak naar een hoger niveau. Black Mirrors zou (voor België) wel eens een érg leuk exportproduct kunnen worden.

Altijd een genot om te lezen die promo-teksten. Alleen is deze wat anders dan anderen, want ik vind 'm best kloppen. Geen loos geblaat, overdreven of opgeklopte prestaties, of kretologie die voor de lezer onbegrijpelijk blijft. Ik maak middels deze EP Funky Queen kennis met de Belgische band Black Mirrors, een kennismaking die me wel bevalt.

Al is Black Mirrors slechts gedeeltelijk funky. De band ronkt, rockt en groovet namelijk als een malle, en sluit naadloos aan bij de heersende retro-rock-hype, die al een paar jaar de gemoederen bezig houdt - in positieve en negatieve zin. De muziek voelt aan als een vertrouwde, lekker warm aanvoelende deken; de jaren '70-vibe druipt er langs alle kanten vanaf. Het gebrek aan originaliteit wordt gecompenseerd door middel van het pure, eerlijke gevoel dat je hier bij krijgt. Want Black Mirrors klinkt boven alles puur en authentiek. Een coverversie van de MC 5-klassieker Kick Out the Jam is veelzeggend wat dat betreft.

Ergens tussen bluesrock, klassieke hardrock, vermengd met vleugjes psychedelica (de bezwerende afsluiter Canard Vengeur Masqué) en stoner, doet deze Belgische band z'n ding. Toch vind ik deze band net iets te goed om zo maar achter aan te laten sluiten in de lange rij retro-acts. Hoewel ik er de vinger niet op gelegd krijg, hebben deze Brusselaars toch iets eigens. Is het dat pure vintage geluid, die zangeres, het rauwe gitaargeluid of die swingende ritmesectie? Ik weet het niet, maar de combinatie vind ik onweerstaanbaar. Funky Queen smaakt naar meer!

Marcella Di Troia – Zang

Pierre Lateur – Gitaar

Gino Caponi – Bas