Loading...

Witchcryer - Cry Witch

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-02-2018

Tracklist

01. Cry Witch
02. Ricochet
03. The Preying Kind
04. Ma Kali
05. Embryo (Instructions)
06. Great Divide
07. For the Slaves
08. Witchfinder General (Witchfinder General cover)
09. Lapis Philosophorum

Witchcryer is afkomstig uit Austin, Texas, Verenigde Staten, aldaar opgericht door gitarist Jason Muxlow in 2015. In mei 2017 kwam de band met debuutalbum Cry Witch, digitaal uitgebracht in eigen beheer. Inmiddels is de band opgepikt door het eveneens Amerikaanse Ripple Music, dat in januari van dit jaar voorzag in een wereldwijde fysieke release.

Op de social media-pagina's van de band wordt uitgebreid uit de doeken gedaan hoe de band is beïnvloed door met name Black Sabbath en Witchfinder General. Een blik op de tracklist van het album zou hoogst waarschijnlijk tot dezelfde conclusie hebben geleid, want beide bands worden hier geëerd: Black Sabbath middels het instrumentale intermezzo Embryo (geen cover!) en Witchfinder General middels wel een cover, van het gelijknamige nummer (van debuutalbum Death Penalty uit 1982).

Met de vaststelling dat Witchcryer een mix van old school doom en heavy rock/metal speelt die qua stijl en sfeer nauwelijks afwijkt van hoe die muziek indertijd gemaakt werd, en dat zelfs het geluid authentiek ouderwets klinkt - in positieve zin - zou ik nu bijna klaar zijn. Ware het niet dat nog een wetenswaardigheid vermeld mag worden: Witchcryer is in het trotse bezit van een zangeres. En juist dat aspect - haar heldere, prettig in het gehoor liggende zangstem - bezorgt de band nog enigszins een eigen smoel.

Voor de rest is het genieten - mits je er liefhebber van bent natuurlijk - van die heerlijk oubollige heavy metal met een doomy en occult sfeertje; zo'n beetje in de stijl van bands waar label Cruz Del Sur een patent op lijkt/leek te hebben. Zoals ik al vaak genoeg heb verkondigd kan ik prima naar dit soort muziek luisteren; Witchcryer vormt daar geen uitzondering op, zodat ik Ripple Music mag bedanken voor deze kennismaking. Luistertip: The Preying Kind.

Javi Moctezuma - Drums

Suzy Bravo - Vocals

Marilyn - Bass

Jason Muxlow - Guitars