Loading...

Walking Corpse - Our Hands, Your Throat

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-01-2024

Tracklist

01. Dreamflesh Navigator
02. Born in Hell
03. Our Hands, Your Throat
04. The Wheel
05. Brainworm
06. Falling Through A World of Wounds
07. Malediction
08. The Last Laugh
09. Nothing Grows Here
10. Forever Sleep
11. Eye of an Angry God

Het komt niet vaak voor dat je een grindcore-album tegenkomt dat je de opwindende intensiteit geeft die je van deze muziekstijl gewend bent, gekoppeld aan een bepaalde onvoorspelbaarheid in de composities. Walking Corpse uit Zweden kan precies dat: trap het gaspedaal in tot je haar begint af te scheuren, wijk abrupt van de gebaande tempo's af, keer altijd weer terug op het juiste spoor; maar dan wel met extra verhoogde nekbrekende snelheid! Our Hands, Your Throat is hun tweede album, opvolger van The Fear Takes Hold uit 2020; maar mijn kennismaking met deze band.

Er zit een verwrongen, vooral erg opvallend dissonant randje aan deze muziek; precies dat wat me aanspreekt. Buiten de gruizige grindcore-elementen speelt Walking Corpse - uiteraard - ook graag met crusty death metal-franjes, als ook een vleugje sludge. De nummers bouwen vaak op naar sneller dan je misschien aan kan, maar je moet altijd op je hoede zijn voor een smerige vertraging of groove-passage, gewoon om er zeker van te zijn dat je niet te lang stil blijft zitten.

Mogelijk klinkt de muziek je als een verwoestende chaos in de oren, maar geloof me, dat is slechts schijn. Walking Corpse houdt de touwtjes van hun nummers strak in handen: zij bepalen wat er gebeurt! Bijna elk nummer laat wel iets opmerkelijks horen, hoe subtiel soms ook. Naast de verwachtte grind-uitbarstingen van (soms ruim) onder de twee minuten laat de band dan ook graag meer gevarieerde tracks horen (The Wheel, Nothing Grows Here).

Agressie en innovatie gaan hier hand in hand, in een poging om een ongrijpbaar evenwicht te bereiken die het beste van beide aspecten combineert. Het bieden van variaties om de monotonie en zelfs voorspelbaarheid te doorbreken zonder concessies te doen aan de pure zinderende, louterende expressie van grindcore. Our Hands, Your Throat blijft dan ook zeer plezierig en boeiend beluisterbaar.

Henrik Blomqvist - Vocals

Fredrik Rojas - Guitars, Bass

Magnus Dahlin - Drums, Bass