Loading...

Bad Rain - Room To Breathe

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-01-2024

Tracklist

01. Room to Breathe
02. Afterlife
03. Your Chains
04. Kingdom
05. Twisted Love

Bad Brains wordt bestempeld als een Duits / Brits samenwerkingsverband; iets scherper gesteld zou ik de band omschrijven als een zeer ervaren trio muzikanten dat z'n sporen heeft verdiend in de Duitse scene, samengevoegd met de Britse zanger Dan Byrne.

Juist die laatste zorgt met zowel z'n sterke stemgeluid als het 'echte' Engels voor een internationaal karakter. Bad Brains speelt op klassieke leest geschoeide eigentijdse hardrock. De roots liggen overduidelijk in de jaren '70 en '80, terwijl het geluid echt helemaal van nu is. Die jaren '70 hoor je terug in de swingende sound, terwijl overdadige toetsenlijntjes (Kingdom) die typische jaren '80-sound belichamen. Daarnaast geldt natuurlijk de zeer voorname eigenschap van melodie, pakkendheid die volop aanwezig is.

Vier opzwepende groovende rockers, aalglad geproduceerd, evengoed voorzien van lekker in het gehoor liggend gitaarwerk; en een obligate ballade (Your Chains) om te skippen. Voor mij dan toch. Titelnummer en single Room To Breathe opent het bal, en dan hebben we wat mij betreft de meest opwindende track wel gehad. Dit is het soort rockmuziek waar ik prima naar kan luisteren, vooral omdat het uptempo en lekker energiek is.

Die energie pakt mij minder in de overige nummers, vooral omdat dan het gaspedaal regelmatig wordt losgelaten (Twisted Love). In het middentempo vind ik Bad Rain niet al t eovertuigend, de sound iets te gezapig. Ik weet niet beter dan dat dit het debuut is van Bad Rain, dus wie weet wat deze band nog voor ons in petto kan hebben in de toekomst!

Veit Schlembach - Drums

Dani Davis - Guitar

Chris B. - Bass

Dan Byrne - Vocals