Loading...

Abyssus - Into The Abyss

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-03-2016

Tracklist

01. Into the Abyss
02. Across the Fields of Death
03. Echoes of Desolation
04. Intent to Kill
05. Those of the Unholy
06. Revenge
07. Enthrone the Insane
08. Visions of Eternal Pain
09. R.I.P.
10. The Ritual

Van het Griekse Abyssus kreeg ik recentelijk de verzamelaar Once Entombed... onder ogen - daarover later meer. Naar aanleiding daarvan ben ik mij een momentje gaan verdiepen in deze band, die ik verder nog niet kende. Zo stuitte ik op hun enige full length tot nu toe: Into The Abyss. Toch heeft de band sinds de oprichting al wel het nodige plaatwerk uitgebracht, waaronder de nodige EP's en splits. Een aantal daarvan is verzameld op Once Entombed... nu eerst even over Into The Abyss.

Al direct vanaf opener, titelnummer Into The Abyss is me duidelijk dat de Grieken een band voor ogen hadden toen zij met hun eigen old school death metal aan de gang gingen. Abyssus klinkt namelijk als Obituary, op een manier zoals Obituary zelf al jaren niet meer klinkt. Alsof na Slowly We Rot en Cause Of Death Abyssus het heeft overgenomen. Daarnaast horen we ook nog wel wat invloeden van andere 'oude' bands als Asphyx en Bolt Thrower. En qua sfeer misschien iets als oude Celtic Frost.

Dat betekent dat we death metal te horen krijgen die lekker lomp klinkt, maar dan wel gepaard met een aangename dosis melodie. Grofkorrelige riffs en een bij vlagen lekkere groove bepalen de muziek, die voorzien is van een wat karig oudschools geluid. De muziek is voornamelijk midtempo tot snel, maar zonder blasts. Wel is zo heel af en toe iets te horen dat lijkt op een thrash-passage.

Lekker in het gehoor liggen nummers als Those Of The Unholy en Visions Of Eternal Pain. Maar ook het intense Intent To Kill en Echoes Of Desolation met z'n fraaie einde zijn niet te versmaden voor de liefhebbers van dit standaard werk. Want bovenal staat dat Abyssus geen hoge ogen gooit qua originaliteit. Gewoon, lekker luistervoer, niks meer, niks minder.

Kostas Analytis - vocals

Panos Gkourmpaliotis - guitars

Kostas Ragiadakos - bass

Giorgos St. - guitars

C. Docre - drums