Loading...

Amnessia Eterna - Malditos

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-11-2021

Tracklist

01. Malditos
02. Lujuria
03. Desquiciado Pecador
04. En Busca del Poder
05. Initium
06. Infierno
07. Tan Solo
08. Falso Predicador
09. Desvanecidos
10. Todo Cae
11. Caminos

Het Amerikaanse underground label Brutal Records speurt zeer vlijtig de continenten af naar al even underground talent. Deze keer heeft het label de zinnen gezet op het Chileense thrash metal-vehikel Amnessia Eterna (eeuwig geheugenverlies?) en heeft op 30 juli debuut-LP Malditos (vervloekt) afgeleverd.

Als er iets verfrissends is aan Amnessia Eterna's vereenvoudigde benadering van het thrash metal-genre, dan is het de no-nonsense aanpak, die herinneringen oproept aan lang vervlogen tijden. Pure thrash, enigszins op Duitse leest geschoeid (weinig verfijning) en die niet gestoeld is op technische hoogstandjes, maar juist de charme van de eenvoud en de authentieke sfeer van het genre hoog in het vaandel heeft staan. Dat zijn wel een paar clichés en dooddoeners op een hoop; zo is ook precies de muziek van het Chileense kwartet.

Eerlijk, zonder opsmuk, rechttoe rechtaan zijn hier wat mij betreft de sleutelwoorden. Maar dat het nooit zo zwart-wit is als wordt voorgesteld horen we op Malditos ook wel een paar keer. Zo gaat de band op Initium behoorlijk subtiel te werk, en denk ik toch echt eerder aan pak 'm beet Megadeth dan aan de Duitse school. En nog instrumentaal ook; evengoed weet het vijf minuten te boeien, ik heb in eerste instantie helemaal niet in de gaten dat deze track zo lang duurt.

Dat geldt even verderop ook voor Tan Solo, dat een aardig interessant opgebouwd nummer is, ook behoorlijk atmosferisch, en zeker geen gaspedaal-nummer. Grappig vind ik dat daartussen Infierno staat op mijn promo-exemplaar, dat (als bonus?) alleen op de CD-versie staat, niet op de digitale versie(s). Daarna is Desvanecidos een korter akoestisch intermezzo, voordat met Todo Cae het thrash-geweld weer volwaardig losbarst. Deze sluit weer beter aan bij de eerste vier tracks van het album, waar duidelijk de meeste opzwepende nummers zijn samengebald.

Dat de teksten in het Spaans zijn stoort me geenszins (net als het Duits bij andere bands trouwens) al versta ik ze nauwelijks. Ik vind ze prima passen bij de stevigere thrash. Juist in de meer ingetogen nummers en passages zit geen tekst, dus ik denk dat Amnessia Eterna dat zelf ook heel goed in de gaten heeft. Ik verwacht dat de liefhebber van old school thrash plezier gaat beleven aan Malditos!

Camilo Sánchez - zang, gitaar

Rudy Pereira - gitaar

Jairo Sepúlveda - drums

Fernando Martínez - basgitaar