Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Anarchos - Invocation Of Moribund Spirits

Gepost in Reviews door Eric Jan Visceral op 16-01-2018

Tracklist

01. Far Beyond Infinity
02. Cursed Gift
03. Retribution Of The Doomed
04. Through Whom They Crawl
05. Dominions Of Blasphemy
06. Cold Funeral
07. Deformed Abomination
08. Initiating Lawless Rites
09. Nacentes Morimur

Sinds 2010 is het Overijsselse Anarchos actief. Deze band heeft inmiddels het een en ander uitgebracht sinds de oprichting, maar heeft met Invocation of Moribund Spirits, zijn eerste full length de grote boze wereld ingeschopt. Met een sound die mij het meest doet denken aan de ouderwetse Zweedse vuigheid zoals Dismember (moge zij rotten in vrede!), Entombed en Entrails, kan ik niet anders zeggen, dan dat wij in ons kleine kikkerlandje op muzikaal gebied, nét zulke ‘rottigheid’ hebben te bieden als de Scandinavische tak van deze sport. OSDM!

Trage raspy passages worden afgewisseld met iets meer midtempo stukken, die - als je goed oplet - wel een stiekeme ‘oempa-oempa’-vibe met zich meevoeren op bepaalde momenten. Al zijn deze uitstapjes (helaas) van korte duur. Het heerlijke hak- en ragwerk op deze schijf is prima verdeeld over het negen hoofdstukken tellende geheel van dit album. Waar je een hele fijne 38:57 minuten zoet mee bent.

Persoonlijk vind ik de tweede helft van het album nog nét ff ietsje sterker dan de eerste helft, wat te maken zal hebben met dat (naar mijn bescheiden mening) die latere tracks net wat meer met dat ene Dismember-ish randje gesmeed zijn, in het oventje van Blood Harvest, het label waaronder deze sloophamer is uitgebracht.

Voor fans van vieze OSDM met een vuig zwetend Zweeds randje, is deze plaat een absolute aanrader!

Vincent Drenthen - Drums

Martin Brakert - Guitars

Ardy de Jong - Guitars

Frederik Bonke - Vocals