Loading...

Bestial Warfare - Desecrating Goat Assault

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-02-2021

Tracklist

01. Impaled Human Scum
02. Genocide Ceremony (Congregation Ablazed)
03. Human Sacrifice (Pig Messiah Decapitated)
04. Iron Bloodlust Inflamed
05. Antichrist Offensive

Met Bestial Warfare heeft Godz Ov War opnieuw een band in de gelederen die zich met verrot hart en ziel stort op zwartgeblakerde metal. Eind 2018 kwam dit anonieme Duitse gezelschap al met een vier tracks tellende demo, ruim twee jaar later zet de band zich wat steviger op de blasfemische landkaart met EP Desecrating Goat Assault; die titel spreekt voor zich denk ik zo.

Zoals zo vaak bij de muziek van bands op dit label heeft het hier geen zin om je druk te maken om de productionele kwaliteit van de release. Die is, zoals verwacht, ondermaats te noemen. Het hoeft niet natuurlijk, maar er is wel voor gekozen. Maar net zo goed laat Bestial Warfare bij momenten aangenaam duister-atmosferische black metal horen, die voor de liefhebber niet te versmaden is. Dus laat ik de nadruk maar op dat pluspunt leggen.

Smerigheid boven vernuft zou zomaar het credo kunnen zijn. De intensiteit van het primitief klinkende beuken en rammen, gecombineerd met goed geplaatste atmosferische rustiger passages, dat is waar Bestial Warfare het van moet hebben. En dat het trio Duitsers deze insteek op hun vijf tracks - ruim twintig minuten aan muziek - ook minutieus uitvoert. Het is rauw, het is puur; het is veel black, met een scheutje death metal. Vooral het tragere middensegment van opener Impaled Human Scum - voorzien van een heerlijke diepe grunt - doet het erg goed.

Ik vind het vooral prettig dat het schier continue geblast doorsneden wordt door melodieuze gitaarleads; prettig voor de variatie, en voor de houvast. Dat geldt ook voor de afwisseling tussen screams en grunts. Opnieuw geen hoogvlieger uit deze stal, maar wel een zeer onderhoudende EP.

Decius Christgrinding Hammerfist - Guitar, Vocals

Blashphemer Evocator Incinerator Mass - Bass, Vocals

Death Tyrant of Satanic Vengeance - Drums