Loading...

Bones - Awaiting Rebirth

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 16-01-2015

Tracklist

01. Awaiting Rebirth
02. Blight Upon Sodom
03. Adulation of the Spheres

Bones is een death metalband uit het Belgische Antwerpen, die sinds 2010 actief is. In 2013 verscheen een eerste demo, met een viertal rauw en live opgenomen nummers op cassette. Aan het eind van 2014 verscheen via een samenwerking van Pulverised en Blood Harvest een 10" vinyl single met daarop drie nieuwe tracks: Awaiting Rebirth. Geheel in dezelfde gedachte van de zo live en rauw mogelijke aanpak is ook dit weer een sonische aanval van vernietigende chaos.

Het is dus een redelijk understatement om te veronderstellen dat ook deze EP (weer) behoorlijk ondergeproduceerd klinkt. Ik denk dan ook niet dat Bones de behoefte heeft om in gestaag tempo de underground te ontvluchten. Hier is sprake van een weldoordachte keuze. Deze muziek is zo lomp, smerig en authentiek vastgelegd dat je je rechtstreeks terug waant in de (Dismember-) beginjaren van de primitieve death metal. Qua sfeer is de band daar in elk geval in geslaagd wat mij betreft.

De bekende ingrediënten zijn aanwezig: het krakende gitaargeluid, de vet aangezette bas, de snelle, rommelig klinkende drums en een vocaal oergeluid. Dit alles maakt Awaiting Rebirth tot een feest der herkenning voor de oudere metalfan. Nee, niks nieuws onder de zon, integendeel zelfs. Juist dankzij die compromisloze underground houding komen de muzikale bedoelingen van Bones het best tot hun recht, en krijgt de luisteraar een dik kwartier aan no-nonsens en ronduit smerige old school death voor de kiezen. Niks meer, niks minder.

Stef Aertsen - Guitars, Vocals

Jeroen de Pauw - Guitars, Vocals

Viktor Walschaerts - Drums

Lukas Huybrechts - Bass