Loading...

Conan - Live At Freak Valley

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-03-2021

Tracklist

01. Gravity Chasm
02. Throne of Fire
03. Thunderhoof
04. Battle in the Swamp
05. Hawk as Weapon
06. Satsumo
07. Foehammer
08. Total Conquest
09. Revengeance

Zwaar vervormde en gedowntunede geluiden veranderen de legendarische velden van het Duitse Freak Valley Festival in waanzin. De onbetwiste meesters van de zelfbenoemde 'cavemen battle doom' Conan, zullen de luisteraar betoveren en hen rechtstreeks de menigte in stuwen, gevangen in het stof. Hoor het gebrul van de strijd, ruik de stank van vergoten bloed, en zie ontelbare hoofden opgestapeld als een grimmige berg van lijden - een godslastering voor de natuur. Hail Conan!

Drie jaar na de release van het woeste holbewonersgevecht doom-meesterwerk Existential Void Guardian brengt Conan Live At Freak Valley op 12 maart 2021 uit via Napalm Records. Na hun live-album uit 2013, opgenomen op het Roadburn-festival, en het in eigen beheer uitgebrachte Live At Bannermans kon hun derde live-album niet op een betere plek worden opgenomen dan het Freak Valley-festival. Overigens betreft dit een optreden van 2017, dus recent materiaal kom je hier niet tegen. Echter heeft het Britse trio met voorgaande albums Monnos, Blood Eagle en Revengeance al voldoende materiaal uitgebracht om te overtuigen!

Met het fuzz-pedaal ingeschakeld, raast opener Gravity Chasm vanaf de eerste seconde door de speakers. Wanneer de eerste schreeuw van zanger Jon het merg van het publiek bevriest, kan niemand ontsnappen aan deze brute orgie van intensiteit. De woeste moeras-sludge van Battle In The Swamp duwt heftig op het rempedaal - je kunt letterlijk je voeten in het slibbige drijfzand horen steken. Het volgende Hawk As Weapon maakt het brullende duo compleet, afkomstig van het album Monnos uit 2016, voordat Satsumo het einde van de set inluidt door sludge-patronen aan te brengen in de meedogenloos zware, constant opladende show.

Met Foehammer (van Blood Eagle) en het titelnummer van Revengeance komen er naar het einde toe nog twee opzwepende persoonlijke favorietjes voorbij. Dan heeft Conan de luisteraar al lang murw gebeukt met hun beukende en fuzzende mix van stoner, doom en sludge. Deze heerlijke muur van geluid staat natuurlijk ook live als een huis, en doet verlangen naar nieuwe optredens, zo gauw het allemaal weer mag en kan!

Jon Davis - Guitar, vocals

Chris Fielding - Bass, vocals

Johnny King - Drums