Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Deadly Alliance - Dehumanization

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-07-2018

Tracklist

01. Intro
02. Psycho Path
03. Blood Money
04. Thrash Metal Maniac
05. Instant Kill
06. Dehumanization
07. Indigestion
08. Inferno
09. Gates Of Gaza
10. Thrashed (Bonus)
11. Breaking The Silence (Bonus)
12. Warzone (Bonus)
13. Racer (Bonus)

Deadly Alliance oet Twente, is ontstaan in 2011. In 2013 verscheen een eerste selftitled EP met vier tracks, maar daarna was het, op de nodige optredens na, best stil rond de band; op release-gebied althans. Want pas in het voorjaar van 2018 is het tijd voor een heus debuutalbum: Dehumanization. Leuk detail is dat de vier nummers van de EP als bonus (in een andere volgorde) aan dit album zijn toegevoegd.

Collega Geert constateerde eerder al dat de thrash metal van Deadly Alliance voornamelijk is beïnvloed door de grote namen uit het genre, zoals daar zijn Megadeth, Metallica, Anthrax, Slayer, Annihilator, Testament, Exodus, en vooruit, Sepultura en Judas Priest voeg ik daar graag aan toe. Behoorlijk vertrouwd en old school dus, maar Deadly Alliance weet toch behoorlijk authentiek over te komen. Dankzij een gemeende en gedreven houding, lekker enthousiast en fanatiek, vind ik hun versie van old school thrash metal geloofwaardig klinken.

Laat ik verder niemand voor de gek gaan houden: Deadly Alliance doet vooral heel goed wat de genoemde namen in de jaren '80 ook al deden. En dat is een vlijmscherp, agressief potje speedy thrash metal spelen. De band bewandelt geen onverkende paden, vindt het wiel niet opnieuw uit en is dus geenszins origineel in hun benadering. Maar gelukkig wel lekker agressief, onderhoudend en technisch onderlegd. Ideeën hebben de heren genoeg zo te horen, qua uitvoering mag het in mijn beleving soms nog wel een stukje strakker (Instant Kill klinkt wat ongemakkelijk) en wat meer eigen: nummers als Thrash Metal Maniac en Inferno horen we natuurlijk al tientallen jaren door evenveel bands gespeeld worden.

En daar is ook niks mis mee, want volgens mij zit er nog wel rek in Deadly Alliance. Het geluid is al wat volwassener geworden ten opzichte van de debuut-EP, zonder dat er wordt ingeboet aan power, intensiteit en het lekkere rauwe randje. Het tempo zit er lekker in, juist in de snelste stukken vind ik de band het meest overtuigend voor de dag komen. In die lijn mag de band wel verder wat mij betreft; hopelijk krijgen we in de nabije toekomst - laat ons niet weer vijf jaar wachten please - dan gewoon een album waarop Deadly Alliance tot volle wasdom komt.

Nick Boerrigter - Bas

Arjan Snijder - Gitaar, zang

Tom Landkroon - Gitaar, zang

Tom Sewalt - Drums

Richard Snijder - Zang