Loading...

Deez Nuts - Binge & Purgatory

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-05-2017

Tracklist

01. Binge
02. Purgatory
03. Antidote
04. Commas & Zeros
05. Break Out
06. Discord
07. Lessons Learned
08. Carried By Six
09. Cakewalk
10. For What It's Worth
11. Hedonistic Wasteland
12. Remedy
13. Do Not As I Do

Deez Nuts bestaat in 2017 tien jaar. Om na tien jaar al je vijfde studioalbum te kunnen uitbrengen kan gezien worden als een behoorlijke prestatie, en getuigt van vertrouwen van je trouwe fanbasis. Twee jaar na Word is Bond is er nu de opvolger Binge & Purgatory.

Kunnen we op deze nieuweling iets verrassends verwachten van deze Ausies? Wat denk je zelf? Het punk/hardcore-genre is zo stijlvast als maar kan, ook Deez Nuts wijkt geen duimbreed van de vooraf ingestelde koers. 13 nummers zorgen voor een goed half uur aan energieke, felle hardcore, met pakkende elementen. Twostep afgewisseld met metalriffs, breakdowns, boze punk-passages en meebrulstukken, Deez Nuts biedt voor de kenner niks nieuws onder de Australische zon.

De albumtitel opent het album, verdeeld over twee tracks. Het instrumentale Binge zou je nog even op het verkeerde been kunnen zetten, maar zodra Purgatory losbarst weet je meteen waar je aan toe bent. Op Antidote schakelt Deez Nuts daarna een tempo hoger; met Scott Vogel (Terror) als gastzanger is dit een nummer dat op het podium de feestvreugde zal doen oplaaien. Nog een gastbijdrage horen we op Lessons Learned, waarop Jamey Jasta (Hatebreed) een potje mag meebrullen. Ook dit is een geslaagde combi.

Maar natuurlijk overtuigt Deez Nuts ook geheel op eigen kracht. De liefhebber weet wat ie van deze band kan verwachten, en wordt optimaal op de wenken bediend. Na tien jaar still going strong! Luistertip: Ik vind Cakewalk wel een lekker nummer.

JJ Peters - Vocals

Matt 'Realbad' Rogers - Guitar

Sean Kennedy - Bass

Alex Salinger - Drums