Loading...

Deviser - Evil Summons Evil

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-05-2023

Tracklist

01. Death Is Life Eternal
02. Cold Comes the Night
03. Absence of Heaven
04. Tenebrae
05. Of Magick
06. Evoking the Moon Goddess
07. Where Angels Fear to Tread
08. Sky Burial
09. Serpent God
10. When the Lights Went Out

De Griekse black metalband Deviser maakte met name goede sier in de tweede helft van de jaren '90 met een goed ontvangen EP en een drietal albums. Daarna was het even wat stiller, totdat in 2011 Seasons of Darkness verscheen. Vervolgens zou het weer twaalf jaar duren tot de volgende langspeler: begin dit jaar kwam de band met Evil Summons Evil. Dit is pas mijn kennismaking met de band, vergelijken met voorgaand materiaal doe ik dus niet.

Maar voor een potje melodieuze black metal met een symfonische / gothische / licht-epische inslag ben ik over het algemeen wel te porren. Het zal niet verbazen dat vergelijkingen met gelijkgestemde (Griekse) bands er dik bovenop liggen, zo origineel / onderscheidend is de muziek van Deviser niet. Liefhebbers van een Rotting Christ kunnen dit album blindelings aanschaffen. Want eerlijk is eerlijk: ik vind Evil Summons Evil verdomd lekker wegluisteren!

Wanneer dan in Of Magick ook nog eens Oosters sfeertje wordt toegevoegd is het feest compleet. Dit is in atmosferisch opzicht toch echt wel aantrekkelijk. Zolang het gaspedaal genegeerd wordt vind ik dit uiterst aantrekkelijke muziek. Op de sporadische momenten dat de muzikanten vinden dat het tempo toch serieus omhoog moet vind ik de muziek wat te chaotisch worden, daarin ligt denk ik niet de kracht van dit gezelschap.

De traagheid die gepaard gaat met epiek, bombast en drama liggen zowel de band als mijzelf een stuk beter. Liefhebbers van dit soort gothic black metal mogen dit nieuwste album van Deviser zeker eens checken!

Matt Hnaras - Bass, Vocals

Nick Christogiannis - Guitars, Keyboards

Vag Kastanas - Guitars