Loading...

Diabolica Sonis Presenteert Belphegor en Melechesh

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 09-05-2018

Op zondag 17 juni pakt Diabolica Sonis weer uit en presenteert: Belphegor en Melechesh, samen met nog aan te kondigen support. Genadeloze riffs, allesvernietigende drums en dat allemaal in een heerlijk duister sfeertje.

Belphegor

Belphegor is één van de meest consistente death/black metal bands in de scène gebleken. De in 1993 opgerichte groep presenteerde afgelopen oktober hun laatste diabolische schijfje Totenritual in P60. Zondag 17 juni doen ze dit dunnetjes over bij een nieuwe Diabolica Sonis show.

"Totenritual" werd geweldig ontvangen en sluit dan ook naadloos aan bij het eerdere werk van de mannen. Het elfde album gaat verder waar "Conjuring The Dead" ophield en zal vanavond ongetwijfeld bijdragen aan de intense live performance waar de Oostenrijkse band toch al om bekend staat. Frontman Helmuth vertelt: "We hebben onze gitaren nu lager gestemd dan ooit, zodat we met deze nieuwe (lage) tonen een unieke wall of sound kunnen bereiken. Het is een frisse uitdaging voor ons en bovendien een interessant experiment".

Melechesh

De van origine Israëlische band Melechesh ontstond eveneens in 1993 en heeft momenteel Amsterdam als thuisbasis. Hun eerste release van de demo "As Jeruzalem Burns" kreeg veel media aandacht, nadat de band aangeklaagd werd vanwege duistere cultactiviteiten. Na enige tijd naam te hebben gemaakt binnen de underground scene vergaarde de band grote bekendheid met het album "Sphinx" uit 2003. Het laatste project Enki is door de vuurkoningen weer volgestopt met het typische Melechesh geluid en uiteraard met de nodige oosterse invloeden. Onlangs werd bekend dat het vroegere materiaal van de band opnieuw uitgebracht wordt. Get ready to rock!

Belphegor [AT], Diabolica Sonis [NL], Melechesh [IL], P60 [NL]