Loading...

Ektomorf - Aggressor

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-11-2015

Tracklist

01. Intro
02. I
03. Aggressor
04. Holocaust
05. Move On
06. Evil by Nature
07. You can't get More
08. Emotionless World
09. Eastside
10. Scars
11. Damned Nation
12. You Lost
13. You're not for Me
14. Memento

Het Hongaarse Ektomorf is al dik twintig jaar bezig, en brengt sinds de jaren '00 op zeer regelmatige basis hun albums uit. De band is geformeerd rond het enige constantie bandlid, zanger en gitarist Zoltán Farkas. Nieuweling Aggressor is al het tiende album in 15 jaar tijd. En heel eerlijk gezegd heb ik er van de voorgaande negen geen enkele in de kast staan.

Ik zie daar ook niet snel verandering in komen. Ik kan namelijk niet anders dan me aansluiten bij de heersende meningen dat bands als Sepultura en Soulfly het verschijnsel Ektomorf overbodig maken. Nou ja, uiteindelijk doet Ektomorf dat natuurlijk zelf; ik wil maar zeggen dat zonder de Brazilianen er hoogst waarschijnlijk geen Ektomorf zou zijn (geweest). Zo wel, dan had de band een gouden loopbaan kunnen hebben.

Nu komen de Hongaren naar mijn mening niet verder dan de status van een soort coverband. Want naar mijn gevoel is elke noot op dit album wel terug te voeren naar de genoemde bands. Niet dat Ektomorf dat slecht doet, want sec bekeken groovet de muziek lekker weg, en betrap ik me zo af en toe toch wel op wat meedeinen of hoofdschudden. Wanneer I, titelnummer Aggressor, Holocaust en Move On bij eerste beluistering zo achter elkaar voorbijkomen zit ik stiekem toch wel even mee te swingen.

Evil By Nature gooit het daarna over een iets andere boeg: de rauwe bijdrage van gastvocalist George 'Corpsegrinder' Fisher (Cannibal Corpse) verklapt al wel dat we een beetje richting death metal gaan. Juist daarna valt het me op dat de muziek eigenlijk constant in herhaling valt, en er weinig spannends te beleven is.

Hoe catchy en verleidelijk ook in de uitvoering, Ektomorf brengt wel heel veel van het zelfde. Aggressor vind ik een leuke eerste kennismaking met deze band, maar ik denk niet dat er een vervolg-date in zit. Ektomorf is me veel te saai en voorspelbaar voor een langdurige relatie.

Zoltán Farkas - vocals, guitars

Szabi Murvai - bass

Tomi Schrottner - guitars

Robert Jaksa - drums