Loading...

Eleine - Promise Of Apocalypse

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-03-2024

Tracklist

01. Promise Of Apocalypse
02. Promise Of Apocalypse [instrumental]

Met hun derde album Dancing In Hell (2020) bleek de Zweedse band Eleine haar definitieve geluid wel gevonden te hebben, want opvolger We Shall Remain sloot er een kleine drie jaar later naadloos op aan. Afkomstig van dat album is nu een twee-track single verschenen: Promise Of Apocalypse.

We worden hier getrakteerd op vooral de symfonische kant van Eleine, met - uiteraard - een serieus te nemen rol voor zangeres Madeleine. De symfonische insteek heeft weliswaar gezelschap gekregen van een zwaardere, meer hedendaagse groove metal-aanpak, maar die ligt hier wat op de achtergrond. De hoofdrol is voor de bombast van de orkestrale partijen; waarbij ik vooral het ontbreken van de tweede zangstem - gitarist Rikard Ekberg heeft een stevige grunt in huis, die me gedurende de rest van het album zo aansprak - een gemis vind.

Om de genoemde insteek nog eens te benadrukken, is als tweede track een volledig instrumentale versie van het nummer toegevoegd. Tja, nodeloos om te zeggen dat deze helemaal 'kaal' overkomt. Ik hoop dan ook niet dat dit iets zegt over de richting waarin Eleine's muziek zich gaat ontwikkelen. Juist de meer donkere, wat zwaardere aanpak van de laatste twee albums beviel me uitstekend.

Madeleine Liljestam - vocals

Rikard Ekberg - guitars

Filip Stålberg - bass

Jesper Sunnhagen - drums