Loading...

Elusion - Desert of Enticement

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 21-04-2017

Tracklist

01. The Serpentine Trail
02. Desert of Enticement
03. Facade

Elusion is een piepjonge band (gevormd in 2015) uit Belgie. Het nieuwe project van Domingo Smets nadat hij na 15 jaar trouwe dienst uit is weggegaan bij Ancient Rites. Hun laatste EP Desert of Enticement telt drie nummers, en in die korte tijd hoop ik overtuigd te worden van hun kunnen. Jonge band dus, maar gedreven door een veteraan die iets heel nieuws op de markt wil brengen. Dit kan interessant worden!

Zangeres Evy Verbruggen wordt nog nergens genoemd in metal-land maar gelijk is duidelijk dat ze niet onder doet voor de grote namen. Een stem met pit die zeker bij de hogere uithalen goed tot haar recht komt. Het eerste nummer The Serpentine Trail zit ook steengoed in elkaar. Speedy drums alom, hoogstaande melodieën; gewoon een rotsvaste compositie. Helemaal top!

Titelsong Desert of Enticement volgt, en is wat je noemt de verplichte woestijn-en-kamelen track die je toch bij ongelofelijk veel bands vindt tegenwoordig. Die drums die zo snel en lichtvoetig worden bespeeld blijven boeien, maar die lage, bijna gefluisterde grunts voelen wel wat vreemd aan. Niet per se negatief, wel te verstaan. A la Rivella zeg maar. Beetje vreemd maar wel lekker.

Facade begint met hetgeen dat me hoe dan ook altijd om krijgt: folky koortjes. We need more of those! Een fluit als rode draad door het nummer geeft het geheel een vermakelijke folk sfeer sowieso, en dit nummer doet me eigenlijk sterk denken aan werk van Leaves Eyes. Evy trakteert je op wat meer opera-achtige elementen, waar op zich ook niets op aan te merken valt, behalve dat ik haar borststem toch wat krachtiger vind overkomen.

Alle drie de nummers eindigen met een aardig open einde, en dat vormt dan ook de conclusie van deze EP. Weer een kwestie van te weinig materiaal om op te kauwen. In elk geval hebben we hier al drie nummers die een prima visitekaartje vormen voor Elusion. Ik wil graag meer van ze horen!

Evy Verbruggen - vocals

Domingo Smets - guitars, vocals

Kristof Degreef - bass

Frederik van Mieghem - drums