Loading...

Exorcismo - Cesium 137

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-05-2020

Tracklist

01. Cesium 137

Exorcismo is opgericht in de Braziliaanse stad Recife, uit de as van de band Morgue (2004-2007) en bracht in 2008 een demo uit. De band stopt medio 2011; in april 2016 hervat Denis Violence het werk met de band en gaat op zoek naar muzikanten voor een nieuwe formatie. Gitaristen Anderson Razor en Carlos Ragner zijn er sindsdien ook bij, alleen de positie van bassist bleef nog even wisselen. Medio 2018 kwam de band met debuutalbum Exorcise And Steal, opgenomen in JA Studio, onder de productionele begeleiding van Joel Lima.

In maart van dit jaar kwam Exorcismo met de single Cesium 137, als voorloper voor een aanstaand nieuw album. Dit betekent nu pas mijn kennismaking met deze Braziliaanse thrashers. De band heeft in de eigen regio al de nodige aansprekende optredens gedaan, waaronder supports voor bands als Ratos de Porão en Nuclear Assault. De muzikale invloeden van de band bestaan vooral uit de voor de hand liggende grote (Amerikaanse) namen uit de thrash-scene.

In de ruim zes minuten die Cesium 137 duurt, brengt Exorcismo heerlijke old school thrash, die bol staat van de tempowisselingen - al blijft het tempo er overwegend stevig in - en bovenal heerlijk energiek klinkt. Flink beukende riffs, een ritmesectie met haast en van die heerlijk foute galmende zang trekken het nummer op gang. Opzwepend, met een toefje hardcore-feel (denk daarbij aan de crossover-scene) en voorzien van flitsende gitaarsolo's is dit thrash metal naar het hart van de old school liefhebber. Ik kijk uit naar het album!

Denis Violence - Vocals, Drums

Anderson Razor - Guitars, Vocals

Carlos Ragner - Guitars, Vocals

Risaldo Silva - Bass Guitar