Loading...

Gory Blister - The Fifth Fury

Gepost in Reviews door Edwynn op 16-11-2014

Tracklist

01. Psycho crave
02. Thresholds
03. Toxamine
04. Devouring me
05. The fifth fury
06. Prometheous Scars
07. (meet me) In the mass grave
08. The grey machinery
09. Heretic infected orchestra-bonus

The Fifth Fury is, heel verrassend, alweer de vijfde lange afstandsraket die Gory Blister op ons afvuurt. Of alweer? Eigenlijk pas. Want Gory Blister draait al sinds 1991 mee in het metalen wereldje. Dan heb je best veel zien opkomen en weer verdwijnen, dunkt me. De andere kant van het verhaal is dat het gebrek aan kwantiteit de kwaliteit kan bevorderen en dat de Gory Blister-moeheid niet snel toe zal slaan.

Als de eerste tonen van Psycho Crave hun weg naar buiten vinden, is direct duidelijk dat Gory Blister net zo vertrouwd als altijd klinkt. Een bonte parade aan norse ideeën die in diverse tempo’s aan de luisteraar voorbij trekt. Gory Blister is net als op voorganger Earth-Sick in staat om drukke, technische metal te voorzien van herkenbare hooks, en met stoere meebrulmomenten te combineren.

Er zijn wel nuanceverschilletjes te bespeuren. Zo valt er links en rechts nog wat meer thrash in het geluid te bespeuren. Daardoor klinkt The Fifth Fury ook net wat furieuzer dan voorgaand materiaal. De combinatie death, thrash en enkele melodieuze solo’s doen me bij vlagen zelfs aan God Dethroned denken.

Of het eens voor een doorbraak zal zorgen, valt nog te bezien. Gory Blister grossiert in veel herkenbare elementen. Wel is het allemaal op bevlogen wijze uitgevoerd en valt er voldoende avontuur te bespeuren op The Fifth Fury. Genoeg reden om het aan een luisterbeurt te onderwerpen, lijkt mij.

Raff Sangiorgio - Guitars

Joe La Viola - Drums

Paolo "St. John" John - Vocals

Emilio Dattolo - Bass