Loading...

Hostia - Carnivore Carnival

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-07-2021

Tracklist

01. He Loves You
02. Slaves
03. Krasnodar Kitchen
04. Grind The Filth
05. Fire Walks With Me
06. God's Coffin
07. Jason's Cardio
08. Witchfucker
09. We Did It
10. Have A Faith
11. No Longer
12. Carnivore Carnival
13. Wild Hunt
14. Chvrch Bvrner
15. Death By Sawing
16. Dance 4 Jesus
17. Panzer Church

Hostia is een anoniem Pools kwartet dat zich sinds 2017 liefdevol stort op de ouderwetse grindcore. In 2018 kwam de band met het zelfgetitelde albumdebuut, vorig jaar september opgevolgd door Carnivore Carnaval. Die laatste is zojuist (tien maanden na het verschijnen) op de WingsOfDeath-burelen geland, aldus volgt gelijk een eerste luisterbeurt.

17 Tracks in nog geen 24 minuten, dan weet de liefhebber natuurlijk al genoeg. De eerste 25 seconden zijn voor het circus-achtige intro She Loves You, maar met Slaves gaat het feest dan echt losbarsten. En dan wordt ook al snel duidelijk dat Hostia geen enkele poging doet om de al platgewalste paden te mijden. Alle grindcore-clichés worden met hoorbaar plezier uit de kast getrokken.

Krasnodar Children, Grind The Filth, de hoempa-stampers God's Coffin en Death By Sawing, het ultrakorte titelnummer Carnivore Carnival en Dance 4 Jesus zijn goede voorbeelden van die rechttoe rechtaan aanpak. Nou ja, eigenlijk zijn de meeste tracks dat wel. Voetjes van de vloer is hierbij verplichte kost, schouderophalend negeren is zeker geen optie!

In nummers als Fire Walks With Me en het toepasselijk getitelde langste nummer van het album, No Longer, horen we Hostia wat stoeien met hardcore-invloeden, die passen hier natuurlijk prima bij. Chvrch Bvrner valt op vanwege het in deze context enorm trage tempo, en groovet daarmee verdomd lekker weg, als in de beste old school death-traditie. Die is wel even lekker voor de afwisseling!

En bij dit vleeseters-bacchanaal hoort natuurlijk ook het nodige bier genuttigd te worden. Ik zeg: na zdrowie!

St. Xyxtus - Bass

St. Evaristus - Drums

St. Anacletus - Guitars

St. Sixtus - Vocals