Loading...

Imperium Dekadenz - When We Are Forgotten

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 26-10-2019

Tracklist

01. When We Are Forgotten
02. Bis Ich Bin
03. My Solace I (Choirs of Solitude)
04. Trauma
05. A Cave Called Wisdom
06. Transcendence
07. Seance
08. Absenz Elysium
09. My Solace II (Paths Of Perception)
10. Reverie
11. Frozen In Time

Imperium Dekadenz is een band gevormd door het Duitse tweetal Vespasian en Horaz. De muziek laat zich het gemakkelijkst omschrijven als depressive black metal. Maar daarmee wordt de band ernstig te kort gedaan. Allerlei invloeden uit de doom, postpunk en shoegaze worden erbij gehaald om de muziek een majestueuze grandeur te geven. When We Are Forgotten is alweer de zesde langspeler van de band en het laat je tweeënzeventig minuten lang onderdompelen in een duistere wereld van uitzichtloze depressiviteit.

Het gelaten titelnummer opent met snel beklijvende melodielijnen en een relatief licht klinkende, welhaast poppy inslag. In het navolgende Bis Ich Bin wordt vervolgens het gaspedaal voorzichtig in getrapt. Dan komt al snel het beste van Imperium Dekadenz naar boven drijven. Een afwisselende track met veel atmosfeer en melodie maar ook pijnlijk koud en vilein.

My Solace I (Choirs Of Solitude) ontluikt middels een verstild intro naar een grootse meeslepende track die op het randje van de doom balanceert. Ruins Of Beverast is dan een naam die snel bij me te binnenschiet. Het ambiente intermezzo Trauma laat je daarna wat vervreemd achter.

Het is zeer fraai wat dit tweetal op de mat legt. De bombastische productie overrompelt en laat het geheel vooral groots klinken. Of het nu traag of snel is, voortdurend krijgt de luisteraar het gevoel overspoeld te worden door de golven van frustratie en onmacht die bezongen worden. Met kleine effecten weet de band ook direct de juiste sfeer neer te zetten. Bijvoorbeeld de twee versjes galmzang die toegevoegd zijn aan Absenz Elysium en je blijft het gehele nummer hangen in een kolkende poel van duisternis en pijn.

Voor wie warme gevoelens heeft voor het werk van Shining en Ruins Of Beverast moet dit album van Imperium Dekadenz een warm bad van pas geplengde tranen zijn. We Are Forgotten is afwisselend, meeslepend en vooral heel sfeervol.

Pascal Vannier "Vespasian" - Guitars, Bass, Drums, Keyboards

Christian Jacob "Horaz" - Guitars, Keyboards, Vocals