Loading...

Körgull the Exterminator - Sharpen Your Spikes

Gepost in Reviews door Jenny op 02-10-2020

Tracklist

01. Campanades a Morts (intro)
02. Prophecy of Black Blood
03. Inquisitor Generalis
04. Sharpen Your Spikes
05. Battle Ram
06. The Black Goat of the Woods
07. Dawn of the Extermination
08. Firing Squad
09. Follow the Flame
10. Sword and Sorcery
11. A Black Bird is Always a Warning

Körgull the Exterminator, ik had er nog nooit van gehoord. In eerste instantie dacht ik dat het vast een Scandinavische band zou zijn, maar niets lijkt minder waar. We luisteren naar een groep Spanjaarden, uit Lloret de Mar en omstreken. Sharpen your Spikes is de dertiende release, en het vijfde studioalbum. De band heeft een indrukwekkend aantal splits met bevriende acts op hun naam staan. Begonnen als zijproject van Joe Bastard, met een paar vrienden of kennissen, in een garage.

In 16 jaar is er slechts één wisseling in de bezetting is geweest, en recent een uitbreiding met tweede gitarist Ghorth. De band heeft de laatste jaren geduldig gewacht op het herstel van gitarist Mark Wild toen die zwaargewond raakte in een werkgerelateerd ongeval. Dit alles doet mij vermoeden dat we te maken hebben met een vriendengroep die vooral veel plezier heeft in het samen muziek maken. Dat hoort voor mij heel erg bij de metalscene, plezier hebben en doen wat je zelf leuk vindt.

Tussen de vele invloeden die door het label genoemd worden (o.a. Venom, Motörhead, Bathory, en Voivod) mis ik een hele duidelijke: Aura Noir. Zowel muzikaal als vocaal doet het mij er erg aan denken. De vocalen worden verzorgd door een dame met de lieflijke naam Lilith Necrobitch, en zijn verstaanbaar als je weet wat de tekst is. In mijn geval wil dat zeggen dat ik af en toe de titel van het nummer herken en hier en daar nog eens een los woord. Dat maakt allemaal niet uit, dit soort muziek draait toch voornamelijk om de sfeer en het snelle gitaarspel en drumwerk.

Het drumwerk valt me in positieve zin op, het is echt onderdeel van de sound en niet alleen ritmische ondersteuning, luister maar eens naar Dawn of the Extermination. Het gitaarwerk is zoals gezegd lekker snel. Beide gitaristen verzorgen gezamenlijk de ritmische riffs, met hier en daar een korte solo van één van de twee. De productie is het garageniveau zeker ontstegen, het geluid is prettig en goed gebalanceerd.

Al met al vind ik dit wel een aanrader, deze combinatie van black en thrash metal is een hele geschikte!

Joe Bastard - Drums

Mark Wild - Guitars

Lilith Necrobitch - Vocals

Javi Bastard - Bass

Ghorth - Guitars