Loading...

Las Historias - Las Historias

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 28-07-2020

Tracklist

01. Lord Of Poisons
02. Frankenstein
03. Hada Madrina
04. Ya Vendran
05. Mayhem And Sex

Las Historias, afkomstig uit Córdoba, Argentinië, is een jong powertrio dat zich laat leiden door de stratosferische gitaargekte van Jimi Hendrix en de bluesachtige psychedelica van de jaren '60 en begin jaren '70 (The Doors, Pink Floyd) tot de ultieme doomriffs van Black Sabbath en Electric Wizard.

De groep kreeg vorm in 2018 als duo toen zanger en multi-instrumentalist Tomas zich in Córdoba City vestigde en drummer Juan ontmoette. Tomas had van tevoren deelgenomen aan verschillende projecten tijdens zijn dagen in Laboulaye, Córdoba, en de ervaring van die oude projecten zou hem later stimuleren om verder te experimenteren en zijn geluid een nieuwe richting in te slaan. De komst van de bassist Manuel in 2019 zou de line-up van Las Historias compleet maken.

In januari 2020 begon Las Historias met het opnemen van een eerste EP, die aanvankelijk vier nummers telde. Het trio publiceerde de tracks van de EP op hun bandcamp-pagina in april 2020, en op dat moment toonde Electric Valley Records interesse in het uitbrengen van een fysieke release van het album. De band heeft exclusief voor deze release een nieuwe track toegevoegd (opener Lord Of Poisons) en zo werd deze vernieuwde versie als het ware het zelfgetitelde debuutalbum.

Meteen toen ik de eerste keer hoorde van Las Historias was ik direct onder de indruk. Op youtube stond Mayhem And Sex, en dat nummer bood precies die wisselwerking tussen zware doomklanken en psychedelische vervoering dat ik meteen verkocht was. Toen ik daarna de complete EP en ook het album hoorde bevestigde dat mijn eerste vermoedens. Dat ene nummer was slechts een voorproefje van wat Las Historias nog meer te bieden had. Vooral Frankenstein en Ya Vendran blazen me omver met hun lomp-authentieke aanpak. Zo klonk Black Sabbath qua sfeer toch ook op hun best, en het gitaargeluid van Jimi Hendrix trouwens ook.

Heavy psychedelica of hypnotiserende, vervreemdende doom, het is maar net hoe je deze muziek noemt. Ik ervaar het als een prettig gestoorde reis langs een duistere atmosfeer, waarin ik mijn eigen donkere zielenroerselen de vrije loop kan laten gaan. Of simpeler gezegd: dit is zo vet!!

Tomas Iramain - Guitar, vocals

Juan Tamargo - Drums

Manuel Re - Bass