Loading...

Magical Heart - Heartsonic

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-02-2023

Tracklist

01. Bad Habits
02. Heartsonic
03. My Own Way
04. Waiting For So Long
05. Daydream
06. Magical Star
07. How Will The Story End
08. Free Of Pain
09. It Could Go On (Forever)
10. Take Your Time
11. Raise

Het bewijs dat melodieuze (hard)rock op een moderne en frisse manier nog altijd springlevend gebracht kan worden, is het album Heartsonic van de Duitse band Magical Heart. Dit is hun tweede album, opvolger van Another Wonderland uit 2018. Take Your Time en Magical Star werden in 2020 al als singles uitgebracht, maar de albumrelease stond pas gepland voor 2022, gezien de toen bestaande en voorzienbare omstandigheden.

De nummers presenteren de vier muzikanten als een stuwende hardrockband op bijvoorbeeld de spetterende opener Bad Habits, How Will The Story End en It Could Go On (Forever), maar net zo gemakkelijk als een klassieke melodieuze rockband, getuige de tracks in het blokje My Own Way, Waiting For So Long en Daydream. Hierna gaan we op de semi-ballad-tour voordat het weer tijd is voor het vlottere werk - dat me overigens aanzienlijk beter bevalt dan de wat melodieuzere tracks.

De muziek van Magical Heart klinkt altijd homogeen en als geheel binnen het kader van de spreekwoordelijke albumtitel Heartsonic. Het viertal brengt analoog klinkende, rechttoe rechtaan rock volgens hun eigen instinct, met hart voor de muziek, gevoel voor melodie en veel plezier bij het maken ervan.

Met Achim Köhler (o.a. Primal Fear) huurde de band ook de perfecte man in voor mix en mastering, die het geluid van de afzonderlijke nummers over het album perfect kon afronden. Heartsonic klinkt dan ook als de spreekwoordelijke klok.

Christian Urner - vocals, guitar

Patrick Schuster - guitar

Robert Frenz - bass, vocals

Giuliano-Pepe Muller - drums