Loading...

Mors Principium Est - Seven

Gepost in Reviews door Jenny op 13-11-2020

Tracklist

01. A Day for Redemption
02. Lost in a Starless Aeon
03. In Frozen Fields
04. March to War
05. Rebirth
06. Reverence
07. Master of the dead
08. The Everlong Night
09. At the Shores of Silver Sand
10. My Home, My Grave

Bij het opzetten van het zevende album van Mors Principium Est, toepasselijk Seven genoemd, denk ik even dat ik naar een soundtrack van een avonturenfilm zit te luisteren. Na ongeveer een minuut zetten drums en gitaren in en lijkt het even power metal te worden. Maar dan komen de vocalen erbij en blijkt het toch om melodieuze deathmetal te gaan. Op het hele album zijn nog orkestpartijen te horen, zoals bijvoorbeeld in het geheel instrumentale Reverence. De toevoeging van het orkest is over het algemeen subtiel gedaan en ondersteunend aan de composities.

De enorm melodieuze gitaarlijnen, gecombineerd met überhaupt de snelheid van het geheel, doen me een beetje denken aan Wintersun. Het nummer In Frozen Fields, bijvoorbeeld, bevat wat langzamere passages met redelijk melodieuze vocalen die heel sterk aan het werk van Jari Mäenpää doen denken. De band vergelijkt zich ook met At the Gates, een gelijkenis die voor mij wat minder vanzelfsprekend is.

De vocalen zijn zeer goed te verstaan, complimenten voor Ville Viljanen, een van de twee huidige leden van de Finse formatie. Muzikaal zit alles goed in elkaar, het is zogezegd allemaal goed geprogrammeerd. Ik ben wel heel benieuwd hoe het live tot uiting komt. Als het net zo strak is als de opnames dan zal het een belevenis zijn om mee te maken! Als alles meezit kan dat in april 2021 in Nederland en België. Houd WingsOfDeath in de gaten als je net als ik nieuwsgierig bent geworden!

Ville Viljanen - Vocals

Andy Gillion - Guitars, Programming

Marko Tommila - Drums