Loading...

Nekrokraft - Witches Funeral

Gepost in Reviews door Eric Visceral op 21-01-2018

Tracklist

01. Burning Ov
02. Cometh Arrives
03. Satan My Master (Bathory cover)
04. Upon A Throne
05. Witches Funeral
06. The Void
07. Return Of The Kvlt
08. Angel Of Death (Slayer cover)
09. They Swim, They Must Hang
10. Wrath Of The Heavens

Sinds 2012 huppelen de heren van het Zweedse Nekrokraft als bandformatie rond. Dit uit Linköping afkomstige vijftal heeft voor deze compilatie het thema hekserij uitgekozen en het geheel de titel Witches Funeral gegeven. Met deze bundel weten ze bij mij persoonlijk een gemengde mening op te roepen. Enerzijds een gevoel van ‘mwah…”, anderzijds toch wel positief en geïnteresseerd.

Om maar even te beginnen met de mindere kant van deze tweestrijd en dit is een gegeven dat ik vaker tegenkom bij compilaties van bands die al een tijdje in het wereldje meedraaien. Namelijk de kwaliteit/productie van bepaalde tracks. Niet altijd zijn alle nummers geluidstechnisch van even goede kwaliteit en daardoor kan het geheel als album soms wat ‘rommelig’ overkomen, middels het volume/productie-verschil, zeker wanneer oudere en nieuwere nummers in niet chronologische orde op de schijf zijn gezet. Afgezien van dit puntje van kritiek (wat overigens mijn persoonlijke mening is), heb ik verder niet heel veel te zeuren over deze ‘Heksen Begrafenis’.

Aangekomen bij deze alinea, is het nu het vierde of vijfde rondje dat dit album draait en mij de nek al redelijk aan het werk heeft doen zetten, tijdens het typen. En om heel eerlijk te zijn, was ik in het begin ietsje minder enthousiast over deze plaat dan nu. Kwestie van gewenning denk ik.

Buiten het feit dat op deze plaat de eerdere demo’s staan, bevat het ook twee nog niet eerder uitgebrachte nummers, te weten: They Swim, They Hang en Wrath of the Heavens welke waren geschreven in dezelfde periode als de eerder zojuist genoemde demo’s. Dit vijftal weet een vieze, rauwe sound met pakkende melodieën ten gehore te brengen. Doe daar als klap op de vuurpijl nog de cover van twee absolute klassiekers bij: Slayer’s Angel of Death en Bathory’s Satan, My Master en je hebt een tienkoppig monster, dat op het eerder genoemde puntje van kritiek na (productie), zorgt voor een dikke 36 minuten aan plezante deuntjes!

Bedorven zielen die van de mix thrash/death/black houden, worden hier denk ik best vrolijk van!

Timmy Rustan "Doc" - gitaren

Angus Norder "Angst" - zang

Simon Holmberg "Moloch" - drums

Andreas Lagung "Ghol" - bas

Dennis Karlsson "Iron" - gitaar