Loading...

Sarcoptes - Plague Hymns

Gepost in Reviews door Jenny op 21-09-2020

Tracklist

01. The Vertigo Soul
02. La Moria Grandissima

Het tweekoppige Sarcoptes uit de Verenigde Staten komt vier jaar na het uitbrengen van hun debuutalbum met een nieuwe EP. Plague Hymns bevat twee nummers en duurt ruim een kwartier. Als je de bandcamp-pagina van Sarcoptes bekijkt zie je dat er een hoop verschillende uitgaven te verkrijgen zijn. Een gesigneerde, handgenummerde versie is te koop voor de prijs van een full-length CD. Ze pakken flink uit dus, voor die twee nummertjes, en heel bescheiden zijn ze ook niet.

Nu moet ik zeggen, het klinkt wel érg lekker. Muzikaal niet typisch black metal, maar een mix van black en thrash met wat symfonische invloeden. De productie is ook niet typisch black metal (het klinkt dus niet alsof ze vanaf drie huizen verderop op een cassettebandje hebben opgenomen). De vocalen van Garrett Garvey passen goed bij dit geluid. De band bestaat uit twee leden, die alle instrumenten en de vocalen voor hun rekening nemen. Zo verzorgt Sean Zimmerman gitaren, basgitaar en keyboards. Vocalist Garrett drumt er nog bij. Live is dit natuurlijk niet vol te houden, maar ik weet niet of de heren ooit al eens 'in concert' te zien zijn geweest. Het wereldwijde web geeft mij daar geen antwoord op.

Het onderwerp van de twee nummers zal de lezer niet echt verrassen, gezien de titel van de EP. Het tweede nummer, La Moria Grandissima (Italiaans voor 'de enorme dood'), verwijst naar de Zwarte Dood. Halverwege de veertiende eeuw maakte deze epidemie vele slachtoffers in Europa. Niet te verwarren met Das Grosse Sterben, dat weer verwijst naar zo'n 250 miljoen jaar geleden, toen ongeveer negentig procent van alle organismen op aarde stierven.

Gelukkig is er ook een digitale versie van deze EP te krijgen, dus wie nieuwsgierig is geworden hoeft niet direct heel diep in de buidel te tasten. Vanaf 2 oktober te verkrijgen!

Garrett Garvey - Vocals, Drums

Sean Zimmerman - Guitars, Bass, Keyboards