Loading...

Sarcoptes - Prayers To Oblivion

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-03-2023

Tracklist

01. The Trenches
02. Spanish Flu
03. Dead Silence
04. Tet
05. Massacre at My Lai

Nadat ze ons een voorproefje hebben gegeven van wat er kon gaan komen met hun EP Plague Hymns, brengt Sarcoptes ons hun langverwachte tweede langspeler, getiteld Prayers To Oblivion. En het album heeft alles wat ze hebben beloofd, en meer.

Het duo beheerst de kunst van het schrijven van epische nummers van tegen het kwartier, die een onberispelijke mix zijn van melodieuze black en thrash metal, doorspekt met atmosferische stukjes uit de keyboards voor nog meer impact. Drie lange tracks die worden 'onderbroken' door twee kortere. Waarvan die drie epische het meeste indruk maken, vooral door de afwisseling die ze te bieden hebben, maar ook de griezelige atmosfeer. Vooral dat laatste aspect vind ik erg sterk neergezet.

Elk van de nummers volgt een onderling verbonden reeks historische tragedies in chronologische volgorde, dat is hier sterk bedacht en uitgedrukt, van de gebeurtenissen in de Eerste Wereldoorlog tot de oorlog in Vietnam. Het is een intens, uitgebalanceerd en meeslepend album dat je geboeid houdt door de constant veranderende patronen en structuren. Deze eigenzinnige aanpak geeft Sarcoptes absoluut een eigen smoel.

Als je houdt van snelle, gedreven, door thrash beïnvloede black metal met een flair voor het vertellen van verhalen, en een atmosferische, symfonische (soms zelfs bijna filmische) touch, dan mag je Prayers To Oblivion zeker eens checken.

Garrett Garvey - Vocals, Drums

Sean Zimmerman - Guitars, Bass, Keyboards