Loading...

Seneron - Order Restored

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-11-2013

Tracklist

01. Please Me
02. Stand Your Ground
03. Dead Stare
04. Just A Kid

Seneron is afkomstig uit Derry, Noord-Ierland, en is nog niet zo lang bezig. Een eerste EP Well Driven werd lokaal goed ontvangen en leverde de band in de eigen regio een eerste bescheiden fanschare, en ook niet onbelangrijk, optredens op. 2013 brengt een tweede EP van Seneron: Order Restored, met vier nieuwe nummers. Maar eens luisteren naar mijn kennismaking met deze band.

De muziek die de band ten gehore brengt is een rauwe, soms bijna punky vorm van harde rock. Ondanks de basic uitvoering van het materiaal heeft de muziek zeker ook een catchy toon meegekregen. Vooral de zang, maar af en toe ook de gitaren, laten voldoende melodie horen over de dampende en stampende ritmesectie heen.

Opener Please Me stampt er na z'n subtiele introotje lustig op los, waarbij de zang in eerste instantie wel heel rauw en ruig overkomt. In het refrein wordt dat echter rechtgezet, en klinkt de dubbelzang een stuk pakkender. Lekker in het gehoor liggende toegankelijke rockmuziek met een vies vet randje. Waarschijnlijk weer net wat te rauw voor op de radio.

Stand Your Ground heeft een beetje een grunge-achtige feel, het nummer heeft een beetje een zeurderig, slepend karakter en weet me wat minder te overtuigen. Dead Stare (de eerste single en video) lijkt in eerste instantie dezelfde kant op te gaan, maar pakt uiteindelijk toch wat pittiger en avontuurlijker uit. Een lekker swingend nummer.

Afsluiter Just A Kid is een meer rechttoe rechtaan rocker, waarbij enige originaliteit helaas ver te zoeken is. Dat is dan sowieso niet het sterkste punt van Seneron, maar bij dit nummer heb ik echt het gevoel van: waar heb ik dit eerder gehoord.

Seneron opereert in de vertrouwde powertrio-opstelling, en brengt hun versie van rockmuziek met enthousiasme en spelvreugde. Rock met ballen en een melodieuze touch. Niet te heavy, niet te soft, maar wel met vuur. De band heeft echt niet de illusie wereldschokkende muziek te produceren, maar veel plezier moet dit toch wel opleveren, ook voor het publiek.

John Shields - Vocals, Guitars

Ivor Ferris - Bass, Vocals

John Hamilton - Drums