Loading...

Sinister - Deformation Of The Holy Realm

Gepost in Reviews door Edwynn op 01-06-2020

Tracklist

01. The Funeral March
02. Suffering from Immortal Death
03. Unique Death Experience
04. Apostles of the Weak
05. Deformation of the Holy Realm
06. Scourged by Demons
07. Unbounded Sacrilege
08. The Ominous Truth
09. Oasis of Peace - Blood from the Chalice
10. Entering the Underworld

Album nummer veertien alweer van Neerlands deathmetaltrots Sinister. Van de originele line-up is enkel Aad Kloosterwaard nog over. Voor Deformation Of The Holy Realm traden een nieuwe bassist en gitarist aan. En toch klinkt Sinister nog altijd als Sinister.

Op Deformation Of The Holy Realm laat de band wel horen nog altijd zeer gedreven te kunnen klinken. De hakkende riffs en de rappe rateldrums, volgen nog altijd de bekende structuren die sinds het debuut Cross The Styx uit 1992 alweer het geluid van Sinister vormt. Met enkele melodieuze solo's tussendoor kan de nieuwe gitaartandem bestaande uit Michal Grall en Walter Tjwa zich uitstekend laten.

Verder is het van dikke lappen rottend vlees snijdt men flink bloederige lappen met het nieuwe album. En wat zouden we anders willen met een album van Sinister? De plechtige tussenstukken zoals de macabere koren in Apostles Of The Weak brengen het zaagsel uit het hoofd van schrijver dezes terug naar het derde album Hate uit 1995, waar ook de occulte sfeer driftig verhoogd werd door van die sterk getimede intermezzo's in de razende deathmetal te boetseren. Dat geeft meerwaarde aan het geluid van Sinister.

Wat ook opvalt is de gedrevenheid en de sterke composities die zich vrij snel in je vlees laten kerven waardoor ze je niet meer los laten. Elke keer als je denkt dat je alles wel een keer gehoord hebt in dit genre, zijn er altijd wel bands die met albums komen die je laten herinneren waarom je ooit als een blok voor de deathmetal viel.

De productie is in verhouding tot ouder werk vrij sober en naturel gehouden. Dat betekent niet dat Deformation Of The Holy Realm geen mokerslag in je smoel is. Sterker nog: het is recht voor de raap en het biedt volop gelegenheid om van alle riffjes en roffeltjes optimaal te kunnen genieten.

Sinister is met Deformation Of The Holy Realm dus terug van nooit weggeweest met een buitengewoon fraai staaltje deathmetalwerk.

Aad Kloosterwaard - Vocals

Toep Duin - Drums

Ghislain van der Stel - Bass

Michał "Grall" Gralak - Guitars

Walter Tjwa - Guitars