Loading...

Sister May - Ascent

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-01-2019

Tracklist

01. Ascent
02. Deception
03. Diamond Dreams
04. Revolution

Sister May startte in 2016 als muzikaal experiment in Roeselare, België. Met Ascent presenteert de band z'n tweede EP, opvolger van My Absolute Defiler uit 2017. Ik heb voor de gelegenheid beide beluisterd, maar spits me uiteraard toe op de laatste vier nieuwe tracks.

Het geluid van Sister May doet me direct terug denken aan de jaren '90. De hoofdmoot van de muziek laat zich namelijk duidelijk omschrijven als grunge. Maar gelukkig is er meer, want het kwartet pint zich niet vast op een enkele stijl. We horen invloeden uit allerlei uithoeken van het brede begrip rock, zoals new wave, screamo, wat progressieve elementen, en heel af en toe de rauwheid van punk. Fijne afwerking is er in het gebruik van wat toetsen en samples.

Het is vooral de zang die de muziek een zwaar emotionele lading meegeeft, frontman Bert is duidelijk geen beginner. Al kan de basis van de muziek, grunge, natuurlijk niet zonder gitaren. Ook dat is hier uitstekend verzorgd, de venijnige riffs vliegen je om de oren, terwijl op momenten dat daar om gevraagd wordt ook heel intiem gespeeld wordt. De vier nummers zitten goed doordacht in elkaar en laten onderling meer dan voldoende afwisseling horen.

Het doet me deugd dat er duidelijk verschillen zitten tussen beide EP's van Sister May, waardoor het wel heel eenvoudig is om te constateren dat de band gegroeid is. Een ontwikkeling waarvan ik vermoed dat deze nog niet ten einde is; er zit zeker nog meer potentie in deze band. Veel optreden (de agenda is voor de komende tijd weer goed gevuld) heeft al gezorgd voor een gezonde basis, nu wordt het tijd voor de spreekwoordelijke puntjes op de i.

Bert Goethals - zang

Carl Vangheluwe - gitaar

Stefaan Degryse - drums

Wannes Desramault - bas