Loading...

Straight Hate - Black Sheep Parade

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-09-2021

Tracklist

01. Pawns In The Game
02. Meaningless Trash
03. The Kneaders
04. Fuck Divisions
05. Uncontrolled Hypertension
06. Insurance Policy
07. Turn On Thinking
08. Patostream
09. Above The Law
10. Black Sheep Parade
11. Lost In Greed
12. Gnijące Istnienie
13. Degraded Modern Society
14. Bastard
15. Nosedive
16. Cribe Contest

Zestien titels, net geen half uur aan oorverdovende herrie ... sorry ... muziek. Dat riekt naar grindcore, toch? Straight Hate windt er geen doekjes om op hun tweede album Black Sheep Parade. Weliswaar al verschenen in september 2019 is mij nu de eer toegeschoven om iets zinnigs te melden over deze overdonderende, gewelddadig klinkende sonische eruptie.

Het geluid van Straight Hate houdt het midden tussen ouderwetse grind a la Carcass van heel lang geleden, een jonge Napalm Death, en de zagende old school Zweedse stijl. Dat klinkt als een lekker allegaartje, en dat is het dan ook zeker wat mij betreft. De gemene deler is groove, en die is hier dan ook volop aanwezig. De productie vind ik verrassend helder voor deze stijl, het geheel is dan ook bijzonder goed te volgen. Vergis je niet, de muziek van Straight Hate is echt nog wel lekker rauw en smerig!

De meeste nummers vallen in het bereik van zo'n anderhalf a twee minuten, dus er is geen tijd voor overbodige bullshit .... Straight Hate komt over het algemeen direct ter zake. Heerlijke riffs, stevig voort-rammende drums, en smerige boze vocalen, alles gebracht in een vlekkeloze uitvoering zijn aan de orde van de dag. Want ondanks dat het grind-genre vaak wordt afgedaan als hersenloze herrie weet de liefhebber wel beter: ook het kwartet van Straight Hate beheerst hun instrumentarium tot in de puntjes, en komt daarnaast met scherpe, doordachte composities.

Juist wanneer een track net wat langer duurt komt de old school death de kop opsteken, en horen we wat tragere, nog meer dreigende passages voorbij komen. Zoals bijvoorbeeld Insurance Policy, Degraded Modern Society en afsluiter Cribe Contest laten horen. Titelnummer Black Sheep Parade is dan juist weer een voorbeeld van het tegenovergestelde, deze track raast als een malle voorbij.

Ik heb eerlijk gezegd geen idee waarom deze plaat twee jaar na verschijnen nog eens onder de aandacht moet worden gebracht, maar ere wie ere toekomt: Black Sheep Parade is de aandacht waard. De technisch onderlegde grind van Straight Hate mag absoluut gehoord worden, de liefhebber gaat hier absoluut van smullen!

Przemysław Bojar - Bass

Kamil Nowicki - Guitars

Jakub Brewczyński - Vocals

Krzysztof Saran - Drums