Loading...

ThrashWall - ThrashWall

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 31-12-2020

Tracklist

01. Intro
02. War Outside The Wall
03. Old Jail
04. Warehouse Rampage
05. World Domination
06. Mental Destruction
07. Insanity Alert
08. Mosh In The Hall

Portugal's ThrashWall werd opgericht in 2015 met als doel de geest en de wortels van thrash metal levend te houden, snelle riffs en een lyrisch universum te leveren, geïnspireerd door hun innerlijke strijd. Het zelfgetitelde ThrashWall is het debuutalbum, waarop de band wat mij betreft z'n doelen helemaal waarmaakt.

Met (door hen zelf genoemde) invloeden van klassieke bands als Sepultura, Slayer, Anthrax, Kreator en Megadeth, of in de geest van de huidige tijd bands als Municipal Waste en Violator, stort ThrashWall de meest furieuze riffs, snelle drums en duels tussen boze zang en heerlijke leadgitaren over de luisteraar uit. De bedoeling om dat authentieke rauwe thrash-geluid van vroeger te creëren benadert de band uitstekend.

Met schijt aan de modernere herbeleving van veel jonge bands belichaamt dit Portugese vijftal die old school vibe ten voeten uit. Grappig genoeg hoor ik in deze muziek vooral een band terug die niet als voorbeeld wordt genoemd, en dat is Testament. Luisterend naar nummers als World Domination en Mental Destruction krijg ik Chuck Billy niet uit m'n hoofd, terwijl ook verschillende gitaarstukken me herinneren aan dat legendarische debuut The Legacy.

Dat maakt van dit debuutalbum een leuk feest der herkenning. Ik zit echt constant mee te schudden op het spervuur aan riffs, drumsalvo's en agressief uitgespuwde vocalen. De breaks, refreintjes en meebrulstukken zijn herkenbaar en voelen vertrouwd aan; en eerlijk gezegd vind ik dat allerminst vervelend. Kort maar krachtig heb ik genoten van ThrashWall. Geen pretenties, wel aanstekelijk plezier. Mosh!

Luís Rodrigues - Vocals

Gonçalo Branco - Guitar

Nelson Coelho - Guitar

Márcio Gonçalves - Bass

Garras - Drums

  • Klopt vwb invloeden, ik haalde er ook gelijk Testament uit, maar door de staccato-riffs en zanglijnen ook wel US band Atrophy ttv hun album Socialized hate. Heerlijk album, ik ben alleen bang dat dit album zal ondersneeuwen in de enorme berg geweldige thrash-releases van 2020.

    Door Ronald van Bruggen op 01-01-2021 21:40:55