Loading...

Undead Prophecies - Sempiternal Void

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-04-2019

Tracklist

01. I Summon Demons
02. Suffocated Vanity
03. Insidious Manipulations
04. The Souls I Haunt
05. Unholy Entity
06. Devoured
07. Circle Of Conspiracy
08. Above The Claws Of Doom
09. Throne Of Void
10. Warhead [bonus]

Ten tijde van debuutalbum False Prophecies (april 2015) was er nog veel onduidelijk over de band die toen nog even Undead heette, zoals ook op de oorspronkelijke albumcover te zien is. Vervolgens is achter de oorspronkelijke bandnaam snel Prophecies geplakt - waarbij het logo intact bleef - en oogstte het album positieve reacties. Ook ik was behoorlijk enthousiast, vandaar dat ik me ook vol overgave stort op album nummer twee: Sempiternal Void. Overigens wordt inmiddels aangenomen dat de band afkomstig is uit Frankrijk, en zijn er qua bezetting in elk geval een vijftal nep-namen vrijgegeven.

Zoals ik zo'n vier jaar geleden al schreef: het gaat uiteindelijk om de muziek. En dat is nog altijd authentieke old school death metal in de geest van (vooral Amerikaanse) bands als Morbid Angel, Obituary en uiteraard Death. Je waant je weer helemaal terug in de periode rond 1990 toen dat zagende geluid met thrash-invloeden (Suffocated Vanity) aan de orde van de dag was. Undead Prophecies lijkt bijna eerder een eerbetoon aan oude helden dan een band die zich serieus met "nieuwe" muziek bezig houdt.

Evengoed vind ik deze vorm van death metal niet te versmaden, wanneer je eenmaal door het gebrek aan originaliteit heen luistert. De nummers zijn compact en zonder poespas, al wordt wel gebruik gemaakt van sfeerverhogende intro's. In de basis is het vooral het betere ragwerk, maar met nietsontziende grooves wordt de boel goed in balans gehouden, en de luisteraar aan de speakers gekluisterd. Want stiekem is deze vorm van old school death natuurlijk best catchy; ondanks alle "evilness" die de band wil tentoonspreiden. Luister maar eens naar de swingende afsluiter Throne Of Void bijvoorbeeld. En o ja, ook die hees-krijsende grunt is natuurlijk onontkoombaar; oubolligheid ten top, maar helemaal geweldig natuurlijk.

Hoewel, afsluiter .... als bonus krijgen we in de vorm van Warhead zowaar een Venom-cover voorgeschoteld. Samen met het trage en dreigende The Souls I Hunt hier een beetje vreemde eenden in de bijt, maar juist daarom des te interessant voor de variatie en de spanning. Ik kan in elk geval prima luisteren naar deze muziek, en blijf Undead Prophecies dan ook zeker volgen!

King Oscuro - Vocals

Necros - Guitars

Zörk - Guitars

Batscum - Bass

Drauhr - Drums