Loading...

Kreator start europese tour in Tilburg

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 08-10-2008

“Hordes Of Chaos" voor het eerst live te horen in 013

Vet als een braadworst, zo ploegen de Duitse thrashpioniers KREATOR zich al decennia over en door het Europese vasteland. BOOS en bijtend als sauerkraut, de ene na de andere vette plaat uitpoepend, recht in het gezicht van die gene die het onheilige woord Slayerkloon in de mond durft te nemen…deze metal mannschaft waren er wel mooi eerder met hun niets ontziende razende riffs en beukend drumwerk dat de sfeer oproept van machinale doodsfabrieken.

En hadden we al genoemd dat, hoewel ouder, frontman en aanstichter van het eerste uur Mille, nog steeds boos is?...zo ja?... VETTE PECH, want boos is ie en gelukkig niets wijzer. Rocken, moshen en thrashen met die handel is nog steeds zijn devies, vervaarlijk grommend als een valse Duitse Herder, zoals binnenkort weer te horen op de het nieuwe album ‘Hordes of Chaos’ welke precies 4 dagen voor deze show uitkomt.. En wie durft hem ongelijk te geven?

Schoothondjes zijn de mannen van CALIBAN ook niet te noemen.

Verder weten wij meer dingen van ze… als de drummer aftikt gaan ze helemaal los, de bas legt een fundering gelijk de Berlijnse muur, waarna een verzengende gitaarsound alles weer vakkundig omver blaast. En de band is Duits, dus met het geschreeuw van zanger Andreas zit het wel snor. Ook hebben ze op school goed opgelet tijdens de Engelse les, ze hebben zich vernoemt naar een personage uit Shakespeare`s ‘The Tempest’. Tel daarbij de sterke teksten over worsteling met liefde, relatie én maatschappij, dan hebben we het over een metalcoregezelschap dat zijn gelijken niet kent!

ELUVEITIE klinken iets vredelievender, ze komen dan ook uit het altijd neutrale Zwitserland. De acht muzikanten slaan met succes een brug tussen verschillende stijlen. Gewapend met een scherpgeslepen hurdy-gurdy, een galician bagpipe, de immer sinistere viool en de trouwe Les-Paul brengen ze een mengelmoes van melodieus doodsmetaal en Folk. Misschien een wat vreemde eend in de bijt, maar wel eens gebeten door een eend? AUW!!!

“Waar is hier de nooduitgang?” zong ooit een bekende Nederlandse band, maar dat kan niet slaan op de opener van de avond, EMERGENCY GATE.

Met verve worstelt deze jonge band zich door hun mix van rock/heavy metal en nu-metal. Staccatoriffs worden afgewisseld door gitaarmelodieën die doen denken aan Iron Maiden. Een nieuwe ster aan het metalfundament?!

De voorverkoop voor Kreator is al begonnen

Kreator | vrijdag 23 januari 2008 | Aanvang 19:00 | Zaal open 18:00 | Entree € 20 | Servicekosten € 3,45 | Dommelsch zaal | VVK vanaf 4-10-2008

013 popcentrum, Veemarktstraat 44, Tilburg

http://www.013.nl

http://www.013.nl/event/2615_kreator

Kreator [DE]