Loading...

Syn Ze Sase Tri - Intre Doua Lumii

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-03-2011

Tracklist

01. Profeţie
02. Ziua din Urmă
03. Făuritorul lumii
04. Gând blestemat
05. A vieţii roată
06. Măreţia întrupării
07. Calea fără de sfârşit
08. Spirit etern
09. Între două lumi
10. Ruga

De band Syn Ze Şase Tri is opgericht in 2007 in Roemenië, preciezer bepaald in de regio Transsylvanië. Dat dit gebied een vruchtbare voedingsbodem voor allerlei kunstvormen kan betekenen lijkt voor de hand te liggen. Syn Ze Şase Tri laat zich inderdaad inspireren door de bloederige geschiedenis en mythen van deze spraakmakende regio. Het beetje naamsbekendheid dat de band tot nu toe den deel is gevallen hebben ze merkwaardig genoeg te danken aan hun label-, genre-, en stadsgenoten van Negura Bunget. De twee oprichters van Syn Ze Şase Tri (Corb en Spin) besloten namelijk om die band een tijdje uit de brand te helpen nadat daar twee bandleden waren opgestapt. Dit leidde er wel toe dat hun eigen band daardoor tijdelijk op een laag pitje stond. In de zomer van 2010 werden de gelederen echter weer gesloten en kon er dan eindelijk gewerkt worden aan debuutalbum Între Două Lumi (tussen twee werelden).

De muziek is van het soort waarvoor de term symfonische black metal lijkt te zijn uitgevonden. De naam van en vergelijking met Dimmu Borgir mag in deze review dan ook niet ontbreken. Overwegend een donker geluid, aangevuld met veel keyboardgeluiden en samples/fragmenten die zo uit een speelfilm lijken gekropen sieren deze cd. De nadruk van beide elementen verschilt per nummer, de ene keer heeft de black metal de overhand, een andere keer is het overduidelijk het symfonische aspect dat de show steelt.

Het intro van de cd is al veelzeggend, het doet behoorlijk filmisch aan en lijkt zo weggeslopen uit een soundtrack. Ziua Din Urmă is dan vervolgens een behoorlijk krachtig nummer, midtempo, maar met een behoorlijk duistere sfeer. Die sfeer is hoe dan ook zeer belangrijk op dit album, luister maar eens naar het majestueuze intro van bijvoorbeeld Gând Blestemat. Of laat het duo A Vieţii Roată en Măreţia întrupării maar eens op je inwerken, en je hoort waar deze band toe in staat is.

Van voor tot achter, van Profetie tot Ruga wordt je meegesleept in de wereld van Transsylvanië en Syn Ze Şase Tri. Hun muziek doet wat mij betreft eer aan de kleurrijke geschiedenis van dat gebied.

?tumb=12236,350x350,synzesasetri2011