Loading...

Incarnate CD release update

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 19-02-2011

4 Maart aanstaande zal het Nederlandse Incarnate hun nieuwe plaat lanceren onder de titel "Hands of Guilt / Eyes of Greed". Afgelopen zomer nam Incarnate de cd op in de Independent Recordings studio in Utrecht. Het album werd wederom geproduceerd door Quintijn Verhoef. Kort daarna sloot Incarnate een nieuwe platendeal met het Duitse label Demons Run Amok Entertainment. Gitarist Chris laat weten: "Voor onze vorige plaat werkten we naar tevredenheid samen met beide partijen. Er was voor ons geen reden om hier vanaf te wijken. We zijn blij dat we binnen de DRA familie kunnen blijven".

"Hands of Guilt / Eyes of Greed" is het eerste album met nieuwe zanger Koen Mattheeuws. Frontman Koen geeft aan: "Na ruim een jaar binnen de band actief te zijn, laat ik met trots de resultaten horen van onze songwriting. Het is het derde Incarnate studio album en het is een killer! De plaat heeft een lekkere Thrash en Death Metal feel, maar de groove en tragere tempo's zijn ook zeker aanwezig. Er zit iets in voor iedereen".

Incarnate werkte samen met Jacob Parmentier voor het artwork van de nieuwe cd. Parmentier is een veelbelovende artiest, bekend voor zijn zwart/wit horrorachtige tekenstijl. Recentelijk werkte hij voor bands als Arkangel en Rot in Hell. Hij is erin geslaagd het concept van het nieuwe album op zijn eigen wijze weer te geven.

Hieronder vind je de tracklist van "Hands of Guilt / Eyes of Greed"

1. Doomed to Wander

2. Sinner’s Fate

3. Tempted (by an Angel)

4. Caged

5. The Damage Done

6. Act of Reason

7. Pains of Grey

8. Seven - VII - 7

Op de MySpace van de band is het nieuwe nummer "Sinner's Fate, als eerste single, te vinden inclusief een video uit de oefenruimte. Op zaterdag 19 maart zal de band in De Spot te Middelburg hun nieuwe CD presenteren. Hiernaa zal op 26 maart in het Belgische JH De Lochtink in Eeklo een 2de release show te zien zijn.

Incarnate timmert sinds 2003 aan de weg met stevige metalcore, waarin een duidelijke voorliefde voor thrash- en death metal hoorbaar is. Verschenen albums zijn: A dark age of lies (MCD, Lucifer's Legions Records, 2004/2005) en Embrace the Horror (Full-length CD, Demons Run Amok, 2008). Verder nog een bijdrage op de Integrity-tribute cd “Harder they Fall” (Escapist Records, 2007) en een split-cd. Live-historie omvat optredens met o.a. Nile, Gorefest, Exodus, Pro-Pain, Merauder, Vicious Rumors, Sworn Enemy, Backfire, Cataract. Shows van INCARNATE staan bol van de energie en weten veelal een breed metal- en hardcore publiek te overtuigen.

Incarnate [NL]