Loading...

Rotten Sound - Cursed

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 19-03-2011

Tracklist

1. Alone 00:59
2. Superior 01:29
3. Self 01:23
4. Choose 01:50
5. Hollow 02:46
6. Ritual 01:46
7. Green 00:50
8. Machinery 01:11
9. Power 01:09
10. Plan 01:25
11. Declare 02:46
12. Addict 02:20
13. Exploit 01:35
14. Terrified 02:23
15. Scared 01:21
16. Doomed 02:29

Begin 2011, de nieuwe Rotten Sound! Na eind vorig jaar een ander album van een van mijn favoriete (toevallig ook Finse) bands, Sotajumala, te hebben mogen ontvangen is het nu tijd voor Rotten Sound. Dit is een band die ik persoonlijk al heel wat jaartjes volg. Mijn eerste aanvaring met deze band was in 1995 met hun Psychotic Veterinarian mcd. Deze vond ik destijds wel zo vet dat ik de band verder in de loop van de jaren ben blijven volgen en het meeste van Rotten Sound heb ik momenteel op vinyl dan wel op cd. In het begin maakte Rotten Sound iets van crust-achtige deathgrind wat me soms wel doet denken aan het eerste album Impulse to Destroy van het Duitse Blood. Het debuutalbum van Rotten Sound, Under Pressure is ook een wat crusty album met deathmetal getinte riffs, lekker! Het album Murderworks uit 2002 vind ik toch wel een van de allervetste albums ooit!

Nu, een aantal jaren later is de muziek een beetje verschoven zoals de band heeft aangekondigd door een verzamelalbum van eigen materiaal met de titel From Crust Till Grind. Momenteel hoor en zie je overal dat Rotten Sound wordt beschreven als zijnde de nieuwe Nasum. Wat je met die info doet moet je zelf weten, ik vind Rotten Sound wel een band die een eigen status verdient en dat er nieuwe bands zijn die zich meer met Rotten Sound vergelijken dan met Nasum. Echter de vergelijking kan ik wel begrijpen, het is beide vette snelle grind met een heerlijk heet deathmetal sausje.

Heel stiekem moet ik toegeven dat ik deze release van Rotten Sound momenteel van een gedownloade mp3 luister omdat mijn ge-preorderde LP nog niet binnen is… tsja… verantwoord? JA zeker vind ik! Vroeger, toen we nog met de fiets naar een platenzaak gingen en daar een hele zaterdag releases zaten te beluisteren en dan tegen sluitingstijd moesten besluiten welke van de tien beluisterde releases we konden kopen van de zuurverdiende paar knaken was er ook de mogelijkheid om eerst te luisteren. Dat doe ik nu met mp3-tjes van het net. En ja, mp3 is geluidskwalitatief gezien altijd minder, maar what the f**k! Ik moest deze plaat gewoon luisteren, kon niet wachten op die luie postbode die elke dag pas om 14:30 aan komt kakken.

Er van uitgaande dat de meeste lezers wel bekend zijn met het vorige werk van deze band kan ik eigenlijk heel kort zijn; hou je van super strakke rossende grind? Vind je Nasum ook wel aan te horen? Dan is dit een absolute aanrader! Geluidstechnisch gezien is deze plaat van Rotten Sound misschien wel vergelijkbaar met het laatste werk van Nasum, maar toch vind ik Rotten Sound wat agressiever. Betrap mezelf er op dat ik slecht stil kan blijven zitten! Cool, dit is wat we dan noemen; headbang gehalte 100%! Rotten Sound is dan ook band die live erg gaaf is, heerlijk! Lekker hard! Een van de mooiste dingen vond ik (ter info, volgens mij is de zanger groot fan van Napalm Death) vorig jaar op Neurotic Deathfest, toen speelde Rotten Sound in de Batcave tegelijk met Napalm Death die in de grote zaal stond. De zanger van Rotten Sound kon zich niet voorstellen dat we met deze groep mensen bij Rotten Sound stonden en niet bij Napalm Death. Nou, doe mij maar Rotten Sound!

Hatsieklats! Een megavet grind album om je oren bij af te likken! Super! Lekker agressief en knettertjestrak! FOR EXTREME GRINDERS ONLY!

Keijo Niinimaa - Vocals

Mika Aalto - Guitar

Sami Latva - Drums

Kristian Toivainen - Bass