Loading...

Exhumed - All Guts No Glory

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 16-09-2011

Tracklist

1. All Guts, No Glory (01:48)
2. As Hammer to Anvil (03:38)
3. Your Funeral, My Feast (03:27)
4. Through Cadaver Eyes (04:08)
5. Death Knell (03:48)
6. Distorted and Twisted to Form (02:40)
7. I Rot Within (03:44)
8. Dis-assembly Line (03:00)
9. Necrotized (03:39)
10. Funereality (03:01)
11. So Let It Be Rotten… So Let It Be Done (03:13)

Een van de door mij de laatste tijd ontvangen platen is de nieuwe van Exhumed 'All guts, no glory'. Twee keer mocht ik deze band afgelopen tijd live aanschouwen, de eerste keer was in 013 in Tilburg op het Neurotic Deathfest. Een van de uitspraken van de zanger die me het best is bijgebleven is 'Next song is from our first album, when Old School Death Metal was just called Death Metal' Daarmee sloeg hij natuurlijk de spijker op zijn kop.

Exhumed is een Amerikaanse death metal band uit San Jose, Californie. Momenteel hangen ze onder de vleugels van het massieve Relapse Records. Exhumed is opgericht in 1990 door Matt Harvey, het enige nog originele bandlid. Na een hele stapel demo's, (split)7"EP's en compilaties kwam in 1998 (pas) het debuut album 'Gore Metal'. Het tweede album 'Slaughtercult' is uitgekomen in 2000, dit was een iets minder grindcore gericht album, meer thrashy zelfs, ter promotie van dit album is de band verschenen op Obscene Extreme en het Wacken Open Air festival.

Bij het derde album 'Anatomy is destiny' heeft Exhumed mij persoonlijk pas weer gegrepen sinds de tweede demo. Dit alles is te danken aan het feit dat dit album me zo aan Carcass doet denken. Na de release van het 'Platter of Splatter' album in 2004 tourde de band door de Verenigde Staten, Canada, Europa, Japan, Australie en IJsland. In 2005 werden een DVD en een coveralbum opgenomen en uitgebracht, daarna is de band uit elkaar gegaan... Om in 2010 weer bij elkaar te komen.

Het huidige album, 'All guts, no glory' dus, beukt van agressiviteit! Wat een plaat! Voordat ik hier een serieuze review van kon schrijven MOEST ik eerst het origineel bezitten en wel op smerig groen vinyl, net zo smerig als dit album zelf klinkt, helemaal goed. Rossende blastbeats en smerige, soms thrashy gitaarriffs. De vocalen van Matt doen me toch vaak denken aan Mille van Kreator en Sven van Aborted. die vette putrochel die ook veelvuldig te horen is maakt deze plaat zeer plezant om naar te luisteren. De mix is lekker vet en lekker helder. De composities zijn zeer zeker erg interessant en deze plaat verveelt me geen minuut! Alle tracks zijn gewoon interessant en erg goed. Het artwork is weer van Exhumed kwaliteit.

Na het intro van feedbackende gitaren begint het album lekker met een off-beatje, rustig aan opbouwen naar een climax en die komt er dan ook! Lekker rossende blastbeats, dat is wat we tegenwoordig graag horen, maar Exhumed houdt wel de Old School Death Metal factor. De thrash riffs, de thrashy vocalen de diepe grunt, de brute blastbeats, de fleurige opbouw van de tracks: alles samen helemaal goed. Sommige stukken doen me erg denken aan Obituary, andere stukken weer aan Aborted en Kreator, interessant!

Ja, hou je van old school death metal, van brutal death metal of van thrash? All Guts, No Glory!

Danny Walker - drums

Leon del Muerte - bass, vocals

Matt Harvey - guitar, vocals

Wes Caley - guitar